ZA NJIH NEMA ODMORA: Čak 270 ralica krstarilo je Zagrebom i okolicom u borbi sa snijegom

Iako je reletivno toplo, pa i pretoplo vrijeme išlo na ruke građanima Zagreba, pa i tako i Zimskoj službi, s pojavom većeg snijega u Zagrebu su nadležni zasukali rukave.

Na gradskim i županijskim ulicama krstarilo je 270 ralica. Čistilo se i danju i noću, i bez obzira na uvijek prisutne primjedbe, grad je solidno očišćen. Do sada je na ulice Zagreba bačeno oko 10 toma soli i pet tona sipine.

Zagreb će za čiste ceste od snijega potrošiti ove zime 40 milijuna kuna, a županija još 15. Valja i podsjetiti na novi pravilnik koji je donesen prošle godine, a primjenjuje se od ove, u kojem stoji kako kolnik ne treba čistiti ako ga ima manje od 15 centimetara, jer automobili imaju obvezu voziti sa zimskim gumama. Ranije je čiščenje bilo obvezno čim je napadalo više od pet centimetara snijega.

Čiste se i parkirališta, koja po naredbi gradonačelnika Milana Bandića moraju biti čista u roku od dva dana. Dao je priliku studentima i nezaposlenima da nešto zarade čisteći snijeg, pa se svi mogu javiti na besplatni telefon: 072 500 400. Ikao je toplije i nema snijega, ralice će obilaziti mostove, nadvožnjake i čistiti Sljemensku cestu, te ih posipati solju i sipinom kako se ne bi zaledili.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!