ZA BRZU VOŽNJU NAPADAJU IH KOMUNISTI: Tvrdi to sudac Turudić – pogledajte poruku generala Sačića

Na današnji dan kada se obilježava Europski dan pravosuđa HRT je u emisiju pozvao predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, Ivana Turudića.

U zemlji koja je nažalost posljednja u EU na 28. mjestu kada je riječ o povjerenju u pravosuđe, Turudić je imao neobični nastup.

Upitan o slučaju zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića, za kojeg se doznalo da je kroz naseljeno mjesto gdje je dopušteno voziti 50 km/h vozio više od 160 km/h, Turudić je rekao:

“Nije na meni da komentiram gospodina Ćelića kojeg uvažavam. Mislim da je to jedan vrstan policajac, čovjek koji je bio u Domovinskom ratu, čovjek koji je sudjelovao u domovinskom ratu od samog početka, i o njemu sve najbolje.”

Voditelj je komentirao kako bi policija trebala biti primjer, a Turudić kaže da “naravno da bi”. Ali, zaključio je, njega i policajca Ćelića naprosto napadaju komunisti jer prije deset godina to nitko ne bi ni spomenuo.

Izazvalo je to burne komentare, a na društvenoj se mreži oglasio i general Željko Sačić:

Zar je to moguće u ijednoj državi EU, osim u Hrvatskoj..??? Da tako drsko, oholo, samouvjereno, bez ikakve odgovornosti, jedan poznati sudac, dapače predsjednik ZG suda, (i ambiciozni pretendent na druge visoke sudačke dužnosti ), javno, bez ikakve rezerve,”bjanko” opravdava teško kršenje zakona, prometnih propisa, drugom čovjeku, također visoko rangiranom državnom službeniku …zamjeniku glavnog ravnatelja policije. .!!?? I to, za ne povjerovati, s kojim argumentima !!?? Sramota…ne samo da je to odvratno kršenje našeg pravnog poretka, javnog morala, naših temeljnih ustavnih vrijednosti, već je to istodobno – preopasno za pravnu sigurnost svakog građanina Republike Hrvatske!!

DSV… .?  Udruga sudaca. Bošnjakoviću…..Mrčela….GRECCO… što učiniti s takvim bahatim, neodgovornim čovjekom na plaći iz našeg proračuna, očito je, izgubljenog u pravnom prostoru i vremenu, a na tako važnoj, značajnoj sudačkoj i predsjedničkoj funkciji…Naime, on, kako je i vidljivo, svojim apsolutno neodrživim, prkosnim i pakosnim zalaganjem za bezakonje, pravnu nejednakost, nepoštenje, nepravdu. . uznemiruje i obeshrabruje hrvatsku javnost…nanosi veliku društvenu štetu…

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=733168993868300&id=100015256176803″ bottom=”30″]