VULGARNO VRIJEĐAO POLICAJCE: “Đubrad, kujice, pušite mi k****” vikao – kazna tek 618,30 kuna!

Policajci i policajke svakodnevno su na meti kako tjelesnih, tako i verbalnih napada raznih osoba, a male kazne propisane za tu vrstu prekršaja nikako ne pridonose da se daljnji napadi u bliskoj budućnosti zaustave.

Tako je Nikola N. (29) osuđen na novčanu kaznu od 618,30 kuna zbog vrijeđanja policajaca. S obzirom na to da je bio uhićen i proveo u zatvoru 14 sati, to mu se računa kao jedan dan zatvora, odnosno 300 kuna, tako da mu je preostalo platiti 318,30 kuna. No, ako u roku od 15 dana uplati dvije trećine izrečene kazne smatrat će se da je kazna u cijelosti plaćena.
Mladić je osuđen na Prekršajnom odjelu Stalne službe u Slatini, Općinskog sud u Virovitici, za prekršaj zato što je 21. lipnja ove godine, 15 minuta iza ponoći, u prostorijama Policijske postaje Slatina, pod utjecajem 0,95 promila alkohola u krvi vrijeđao dvojicu policajaca govoreći im da su “đubrad, psi, cucki, kujice, j**** vam mater, poližite mi dupe, pederi, vi ste idioti, pušite mi ****, govna jedna“. Mladić je nakon triježnjenja u policijskoj postaji, jutro poslije doveden pred nadležnog sudca, priznao je krivnju i naveo da je bio pod utjecajem alkohola, piše Glas Slavonije.

T. M. (47) je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Vinkovcima osuđen zbog vrijeđanja policajaca na 390 kuna, no s obzirom na to da je bio zadržan u zatvoru, smatra se da je kazna plaćena. Vinkovčanin je osuđen jer je 3. svibnja ove godine, u 19.20 sati, kada su došli policajci koje je pozvala njegova supruga, vrijeđao i omalovažavao iste policijske službenike riječima: “J**** vam mater, imate pendrek, e pa imam i ja veći, pa ćemo vidjeti tko je faca, nabijem vas na *****!”.

Vinkovčanin je na sudu izjavio da se osjeća krivim i djelomice je priznao prekršaj za koji ga se teretilo, no da je bio isprovociran ponašanjem policajaca. Rekao je da su oni prvi počeli, počeli su ga gurati i vikati na njega, a došli su u njegovo dvorište. Dodao je da misli i da je tada bio pod utjecajem alkohola, jer je neposredno prije no što su došli policajci konzumirao alkohol. Policajcima je rekao da je popio tri čaše alkohola, ali se odbio alkotestirati. Rekao je da je bio isprovociran, i da im je kazao: “Mene ste došli zaje……, da su došli kod mene izvoditi silu, imate pendrek, imam i ja veći, pa ćemo vidjeti tko je faca“, ali misli da im nije govorio: “j**** vam mater, nabijem vas na *****.“.

Jedan od policajaca naveo je kako je njegova supruga nazvala policiju i rekla kako njezin suprug namjerava voziti automobil pod utjecajem alkohola. Policajci su u vozilu ispred kuće zatekli T.M., koji je sjedio na mjestu vozača, a vozilo je bilo ugašeno. Kada su mu prišli rekao im je da je samo sjedio u vozilu i nije se namjeravao voziti, a policajci su ga upozorili da to niti ne čini, jer je pijan. Od Vinkovčanina se osjetio zadah i teturao je kada je izišao iz vozila, a nakon što su ga upozorili da takav ne upravlja vozilom, rekao je policajac pred sutkinjom, on i kolega krenuli su u službeno vozilo, T.M. je krenuo za njima i počeo ih vrijeđati. Nakon toga su ga priveli u postaju gdje mu je utvrđen identitet te je zadržan u postaji sve dok se nije otrijeznio. Policajac je naveo da ga poznaje od ranije, jer su ga neposredno prije ovoga događaja, točnije noć prije, privodili u policijsku postaju, a i poznat mu je od ranije zbog činjenja prekršaja. Drugi policajac cijeli događaj prepričao je isto kao i njegov kolega, no istaknuo je na sudu kako okrivljenoga poznaje, jer je više put postupao prema njemu zbog činjenja prekršaja, odnosno zbog nasilja u obitelji i remećenja javnog reda i mira.

Komentiraj