VUKUŠIĆ LJUT NA JURIČANA: Dario, Milane, je** ti sam sebe, drži se svojih loših dokumentaraca

Naš poznati psihijatar Herman Vukušić jako se razljutio na redatelja Darija Juričana, koji je, pišući pismo predsjedniku Milanoviću, napisao i kako se “ratni veterani do samog kraja svemira moraju zvati braniteljima”.

Vukušić na Facebooku piše:

“OTVORENO PISMO DARIJU JURIČANU/MILANU BANDIĆU

Dragi moj Dario, Milane, ili kako se već sada zoveš,

oprosti što ti ne persiram, ali nakon trilijun tvojih javnih pisama raznim uglednicima i moćnicima imam osjećaje da te poznajem u dušu (naravno, ne profesionalno!), a i dao sam ti svoj potpis za predsjedničku kandidaturu.

Moj povod je tvoje današnje obraćanje svojem bivšem “konkurentu”, a današnjem predsjedniku RH, Zoranu Milanoviću, u kojem predlažeš izmjene i dopune članka 143. Ustava RH.
U tim svojim prijedlozima tražiš stavak 5. u kojem se “ratni veterani do samog kraja svemira moraju zvati braniteljima”.

Dragi moj Dario/Milane dok ovo pišem sjedim u prostorijama Udruge hrvatskih branitelja Zagrebačkog velesajma sa kolegicama i kolegama iz brojnih zagrebačkih braniteljskih (sorry, veteranskih) udruga gdje malo čavrljamo o tome kako nas gaze ovi tvoji pajtosi iz nove gradske vlasti kojima ti pomažeš kadrovirati upravu Holdinga.

S obzirom na tvoj sarkazam u kojem spominješ branitelje i ratne veterane evo da ti citiram jedan od glavnih ciljeva Deklaracije o VETERANIMA Domovinskog rata, koju je donijela Udruga hrvatskih VETERANA Domovinskog rata upravo ovdje na Velesajmu davne 1996. godine, a u svojem je znanstvenom opusu spominje i tvoja frendica, dogradonačelnica Dolenec:

“Čuvanje uspomene na hrvatski Domovinski rat, te podrška njegovom umjetničkom, znanstvenom, vjerskom i spomeničkom iskazivanju”.

Kao da smo već prije više od četvrt stoljeća, dragi moj Dario/Milane, mi ratni VETERANI znali da će nam se sa zidova brisati uspomene na poginule suborce i vrijeđati simbole žrtve cijelog našeg naroda.

Kao da smo znali da ćete se jednog dana pojaviti ti i ekipa tvojih frendova i frendica koji više vole klečati i puzati, od nas koji hodamo uspravnog čela.

Stoga, na kraju, dragi moj Dario/Milane, drži se ti onoga što najbolje znaš: loših dokumentaraca koji se zaborave i prije kraja odjavne špice.

Ili da upotrijebim aktualni jezik “moralne potpore” jednog novinara bliskog tvojoj ekipi iz Grada Zagreba, a kojim se on ovih dana obraća nama VETERANIMA:

Dario/Milane, j….. ti sam sebe!”

A ovo je objava Darija Juričana na Facebooku:

SLUČAJ(NI) USTAV U SLUČAJNOJ DRŽAVI

Dobri moj Predsjedniče RH,

čitam vaše riječi prekaljenog pravnika:
„…po potrebi ću koristiti i odredbu stavka 5. članka 144. Ustava RH u segmentu obrane, a u svrhu zaštite interesa Republike Hrvatske.“

Malo sam i zbunjen, jer prema verziji Ustava objavljenoj na stranicama Ustavnog suda (pročišćeni tekst, Ustavni sud Republike Hrvatske, 15. siječnja 2014.) tamo je zadnja točka Ustava članak 142., odnosno – članak 144. ne postoji.

Pročišćena verzija trebala bi biti objavljena u Narodnim novinama, kako to i priliči jednoj ozbiljnoj državi, ali ti su majstori zauzeti prodajom uredskog materijala i školskog pribora kojeg nabavljaju bez javne nabave, pa je zadnja pročišćena verzija Ustava ona iz davne 2010., koja ne odgovara sadašnjem stanju, jer je 2014. Ustav izmijenjen nakon referenduma.

Zaključujem tako, moj Predsjedniče, da osim slučajne države, mi imamo i slučajni Ustav. Naš Ustav, temeljni zakon RH, ne postoji u službenom i mjerodavnom glasniku ove države.

Ali ako dopustite, ja bih predložio, da nekako premostimo rupu između verzije Ustava dostupne na stranicama Ustavnog suda, koja završava sa 142. člankom, i članka 144. na koji se pozivate, pa bih dodao članak 143., da Vi možete i dalje koristiti članak koji ste i naumili, a sve naravno u svrhu zaštite interesa RH.

Dakle, u članak 143. Ustava bih stavio:
stavak 1. HDZ se ima smatrati jedinom državotvornom strankom i barem jedan od predsjednika, bilo RH ili Vlade RH, mora biti iz HDZ-a
stavak 2. ne spominji kupovinu vile u Nazorovoj, Ankicu Lepej i privatizaciju
stavak 3. ne spominji Fimi mediju niti drugog najmoćnijeg Hrvata, partnera Milana Bandića
stavak 4. ne diraj ustrojstvo županija
stavak 5. ratni veterani se do samog kraja svemira moraju zvati braniteljima
stavak 6. ne žuri sa sudskim raspravama i presudama
stavak 7. ne pitaj tko je tajni vlasnik najvećih radija
stavak 8. COVID-19 ima trajno biti kriv za uhljebarstvo, korupciju i svaki manjak u proračunu
Dobri moj Predsjedniče nadam se da sam pomogao i da će Vaš autoritet i funkcija pokrenuti majstore u Narodnim novinama pa da naša država, napokon, dobije i Ustav; pa kad ubuduće idete u bitke, da barem imate Ustav kojeg možete točno citirati.
Ako to ne upali, onda na Narodne novine možete, Predsjedniče, bez ikakve grižnje savjesti poslati tenk.
A sve u svrhu zaštite interesa RH.
Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!
Milan Bandić, gradonačelnik svemira”.