VUČIĆ U BIJELOJ KUĆI: Ne dolazi u obzir da potpišem priznanje nezavisnosti Kosova

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “brutalno” odbio točku o priznanju neovisnosti Kosova koja je dio prijedloga od 16 točaka na sastanku u Bijeloj kući s predstavnicima Kosova.

Izvor: Media servis

Nakon sastanka novinarima se obratio i Vučić te je rekao da će se razgovori nastaviti. Medijima se obratio i ministar financija Siniša Mali. “Ljudima u Srbiji da kažem ono što ih zanima. Ne postoji bojazan da potpišem bilo kakav dokument u kojem postoji priznanje nezavisnosti Kosova. Točka. I to sam jasno rekao našim američkim i albanskim sugovornicima”, poručio je Vučić.”

“Razgovori su vrlo teški. Veliki, ogromni pritisci. Mi smo na početku dobili nikada gori papir od kada su počeli pregovori s kosovskim Albancima. 16 točaka je na stolu od kojih 10. točka podrazumjeva međusobno priznanje. Vrlo malo je ekonomskih tema. Točno ono što je predsjednik Vučić znao na osnovu podataka koje je dobio od obavještajnih izvora. Predsjednik se bori. Hoće li će izdržati? Vidjet ćemo”, rekao je Mali.

Komentiraj