VOLODIMIR ZELENSKI: Lažni referendumi i lažne republike neće zaustaviti Ukrajinu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u svom je redovitom noćnom obraćanju obznanio napredak ukrajinskih snaga na istoku i jugu Ukrajine.

“Danas je nastavljen napadni pokret naše vojske i svih naših branitelja. U nekoliko krajeva postoje nova oslobođena naselja. Žestoke borbe se nastavljaju na mnogim područjima fronte.

Ali perspektiva ovih neprijateljstava ostaje očigledna – sve više okupatora pokušava pobjeći, sve više i više gubitaka nanosi se neprijateljskoj vojsci, a raste i shvaćanje da je Rusija pogriješila započinjanjem rata protiv Ukrajine.”

Također, osvrnuo se na mobilizaciju u Rusiji te ponovno napomenuo kako nikakvi lažni referendumi i lažne republike neće zaustaviti Ukrajinu da oslobodi svoje okupirane teritorije.

“Među mrtvim okupatorima već možemo vidjeti one koji su odvedeni prije samo tjedan-dva. Ljudi nisu obučeni za borbu, nemaju iskustva za borbu u takvom ratu. Ali rusko zapovjedništvo samo treba neke ljude – bilo koje vrste – da zamijene mrtve.

A kada ovi novi umru, bit će poslano još ljudi. Ovako se Rusija bori. Tako će i izgubiti. Neće im pomoći nikakvi lažni referendumi, najave o aneksijama, razgovori o granicama koje su sami izmislili i negdje iscrtali. ”