VIJEĆNIK DOKŠA: Nadam se da će Kašina postati otvoreno gradilište

Silna je energija Ivana Dokše, poznatog aktiviste i vijećnika u VGČ Sesvete, koji čini sve što je u njegovoj moći ne bi li njegov kraj, a posebno Kašina, dosegla beke nove stube razvoja na radost tamošnjih žitelja.

U objavi na Facebooku podsjetio je na neke ostvarene davne snove, ali izrazio i nadu u realizaciju novih projekata:

“Sada već daleke 2008. godine smo krenuli s peticijom iz moje obiteljske kuće da želimo vrtić u Kašini. Tada još nisu ni postojali mjesni odbori, njih 218, ustrojeni su u gradu Zagrebu tek 2009. godine.
Eto, kako stvari stoje, danas 2022. godine smo napokon dočekali početak radova i izgradnju vrtića. Žao mi je što oni koji su se u začetku najviše davali kako bi došlo do izgradnje vrtića danas više nisu s nama, a tu prvenstveno mislim na svoga pokojnog strica Dragutina Dokšu koji je izgarao za ovu ideju i na samom početku bio jedan od nositelja ove inicijative i njen glavni agitator.

Svi vidimo da su procedure izrazito spore, što nažalost dovodi do odustajanja i razočarenja i onih najupornijih. Problem nije samo u protoku vremena, već i u tome što nemamo jasno određene ciljeve s jedne strane, a s druge strane pak smatram da smo suviše inertni i nezainteresirani za bilo kakav ulog sebe i svojeg vremena u nešto od čega nemamo kratkoročnu ili direktnu korist. Najčešće smo uskih vidika ali i skloni kritizirati one rijetke među nama koji to nisu.

Nadam se da će Kašina u vremenu koje dolazi postati otvoreno gradilište, baš kao što je to bila devedesetih godina i da ćemo zaokrenuti kormilo s pravca koji ne vodi nikamo. Ovaj saziv Mjesnog odbora, uključujući sve članove bez obzira na stranački predznak, zajedno s mojom malenkošću pokrenuo je više inicijativa za koje tražimo rješenja.

Kao što znate u razgovorima smo s Crkvom u vezi zemljišta za centralni trg. Razgovori napreduju dobro i čitava priča oko toga je pozitivna te je ovaj projekt prepoznat kao nešto što ima vrijednost i donosi višestruku korist. Također, izgledno je da će i projekt šetnice doživjeti svoju realizaciju, uskoro bismo mogli u rukama imati i idejno rješenje. Također, paralelno rješavamo imovinsko pravne poslove s Hrvatskim vodama. Stvari idu sporo, ali se ipak kreću.

Nakon dugo vremena konačno se nešto pozitivno dešava vezano uz Kašinu. Potrebno je samo malo više podrške i razumijevanja od svih dionika zajednice pa da ova dobra priča ima još bolju i snažniju energiju koja će nas sve skupa gurnuti naprijed.