VIDEO: UHIĆEN NA 82. ROĐENDAN – Fikreta Abdića Babu traži Hrvatska

Fikret Abdić, zvani Babo, uhićen je na osnovu Interpolove crvene tjeralica koja je raspisana na zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su sinoć Fikreta Abdića, aktuelnog načelnika Velike Kladuše.

Ova informacija objavljena je na Facebook stranici Laburističke stranke BiH.

Pripadnici SIPA-e su priopćili Abdiću zbog čega ga privode te ga ljubazno pozvali da krene s njima do Regionalnog ureda u Banjoj Luci.

Iz Laburističke stranke su kazali da su Fikreta Abdića uhotili na njegov 82. rođendan (rođen je 29. rujna 1939), a snimku privođenja su snimali članovi njegove obitelji.

Nakon kaznene obrade u policiji Abdić će biti predan Sudu BiH koji treba odlučiti jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj čije državljanstvo ima.

Tjeralica za Abdićem raspisana je nakon što je Vrhovni sud Hrvatske u prosincu 2019. godine prihvatio žalbu DORH-a i ukinuo presudu Županijskog suda u Rijeci prema kojoj je Abdić bio oslobođen optužbi za počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti.

Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić terete se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti i omogućavanje drugome stjecanja protupravne imovinske koristi.