VIDEO: TIHOMIR DUJMOVIĆ – Prijetnje Domovinskom pokretu Plenković može ostvariti fizičkom silom ili falsificiranjem izbora

Rekao je to među ostalim gostujući na Z1 televiziji naš poznati novinar i publicit Tihomir Dujmović.

“Zastrašujuće je da premijer u 2020. godini garantira da jedna parlamentarna stranka nikada neće doći na vlast”, rekao je Dujmović, komentirajući briselsku prijetnju Andreja Plenkovića Domovinskom pokretu.

Dujmović je ustvrdio kako je “nezamislivo u Europskoj uniji da jedan premijer za bilo koju stranku, a kamo li za stranku koja ima 10 posto zastupnika, kao što ima Domovinski pokret, garantira da neće doći na vlast. Ta riječ garantira, znači ne skup želja, ja bih htio, ili učinit ću sve… nego garantira. Dakle, što je garantni list? Ako govorite iz perspektive izvršne vlasti kao predstavnik izvršne vlasti i vi garantirate… To je nešto najgore što se čulo u višestranačkom sustavu hrvatske države.. Ništa približno tome ovdje nije izgovoreno…”

Dujmović se zapitao: “Kako se može garantirati da jedna stranka neće pobijediti na izborima? Ili fizičkom silom, ili falsificiranjem izbora!”

Dujmović je, govoreći o napad na policiju na Markovom trgu, rekao da Vladu i Plenkovića treba podržati da se otkrije do kraja o čemu se radilo i ako postoji nečija odgovornost da se to do kraja procesuira.

“Ali govoriti o gnijezdima, tražiti da se utvrdi tko je od prilike mogao utjecati na počinitelja, to je po definiciji retorika 1971. Tada se govorilo o gnijezdima nacionalizma…”

Dujmović se osvrnuo i na HDZ-ovog koalicijskog partnera. “U Plenkovićevoj Hrvatskoj je okupacijski gradonačelnik Vukovara Vojislav Stanimirović poželjan partner vlasti, a Ivan Penava je nedostojan suradnje, može li perverznije” zapitao se Dujmović, uz konstataciju: “Ovdje kao da je netko na bunici!”

(OPŠIRNIJE USKORO…)

Komentiraj