VIDEO: TAJNA “PROVINCIJALKE” – Ovako je nastala poznata pjesma Đorđa Balaševića

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U vrijeme dok je Olivera Balašević, supruga Novosadskog kantautora, studirala i živjela u domu on je, kako kaže, pod njenim prozorom često pjevao, a veliku ljubav nisu krili, od tada do danas.

Ipak, bilo je na početku nekih pokušaja uticaja sa spoljne strane, kako je Đole to šeretski objasnio.

I danas je na vratima studentske sobe u Novom Sadu u kojoj je nekada živjela Zrenjaninka Olivera, danas supruga megapopularnog Đorđa Balaševića, pločica na kojoj piše: “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka… Olja i Đole Balašević, 1. lipnja 1979”.

Tu, u toj sobi, Olivera i Đorđe započeli su svoju ljubavnu priču koja traje do današnjih dana.

Olivera je za medije svojevremeno pričala kako je njezina majka emotivno doživljavala svaki njezin odlazak u Novi Sad, pa joj je čak i rekla da bi trebala naći nekog momka.

A onda se pojavio Đorđe i njezin studentski život iz te njezine sobe stavio u pjesmu “Provincijalka”.

“Za stolom bih znala čitala bilješke s predavanja, spremala bih ispit i gledala kroz prozor čekajući kada će se pojaviti”, pričala je Olivera sjećajući se tih dana.

“Mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili trgovačkom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bih potrčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma sve to na vrlo lijep način ispričala”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Komentiraj