VIDEO: SVJEDOČANSTVO – Evo što je Blanka Vlašić u Međugorju rekla o svom obraćanju

 

Foto: Instagram
Foto: Instagram

“Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem”, riječi su naše vrsne atletičarke Blanke Vlašić, koja je svoju životnu priču podijelila sa sudionicima 29. Mladifesta u Međugorju.

“U jednome sam trenutku, iz svoje tadašnje svjetovne perspektive, ostala bez svega: nisam mogla trenirati, hodati i nisam imala volje za takvim životom, povukla sam se u sebe, proživljavala sam golemu tjeskobu. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe”, kaže Blanka.

Naročito je sve došlo do izražaja prilikom ozljeda koje su zaredale. “Poput brojnih mojih vršnjaka i za mene je krizma ujedno bila prekid s Crkvom… Sramim se što sam bila takva, sramim se što san Bogu stalno okretala leđa, a nekako sam znala da je On cijelo vrijeme tu….”

Značajno je bilo i bratovo prethodno obraćenje koje se također događalo uslijed njegove ozljede. Požalila mu se na treningu da je boli, a on joj je počeo pričati o Bogu.

“Moj brat Marin meni da priča o Bogu?! Pa nije on za to kompetentan, no da ste čuli moga brata tada bi vam sve bilo jasno”, priča Blanka i naglašava kako je nakon toga počela plakati i plakala je tri dana, a onda se i ona sama počela sve više okretati prema Isusu.

“Tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa koji sam ja poslušala dogodilo se moje obraćenje. To nije bilo potaknuto nekim mojim pitanjem, to je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život, mene cijelu iz korijena. Ne volim izraz da sam pronašla Boga, jer ne mogu pronaći onog koji je mene pronašao prvi. Prisjetila sam se Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao. Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina”, priča Blanka Vlašić..

Komentiraj