VIDEO: SVEĆENIK PEDOFIL – Tjerao je djecu da mu za vrijeme ispovijesti kleče među nogama

Podijelite članak
Pismo kardinala Georgea Pella
Pismo kardinala Georgea Pella

Kardinal George Pell svjedočio je pred  australskom Komisijom za zlostavljanje djece o velikoj aferi u kojoj su sudjelovali svećenici pedofili sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

U svom svjedočenju putem video linka iz Rima otkrio je i strašnu istinu o tome kako mu namjerno nisu date informacije o svećeniku pedofilu koji je tjerao djecu da mu za vrijeme ispovijesti kleče među nogama.

Taj je svećenik pred djecom probio odvijačem i pticu, što je za njih bio strašan prizor.

Gail Furness se u pitanjima posebno fokusirala na svećenika Petera Searsona, kojeg je kardinal Pell opisao kao “jednog od najneugodnijih ljudi” koje je ikada upoznao.Valja napomenuti kako je Crkva u osamdesetima ignorirala cijeli niz dokaza o tome da je Searson zlostavljao djecu te ga nije uklonila s dužnosti.

Šef Komisije Peter McClellan je pak naglasio da je do 1993. godine svim svećenicima u blizini Searsonove župe bilo jasno kako je taj čovjek veliki problem i da ne bi trebao biti svećenik.

“Prihvatio sam tada stav, službeni stav, o tome kako nemamo dovoljno dokaza da ga uklonimo s te dužnosti” rekao je svjedočeći kardinal Pell.

Na Searsona su se i žalili jer je držao oružje u školi, pokazao je djeci mrtvo tijelo u lijesu, te imao s djecom seksualne kontakte.

Bi je okrutan prema životinjama, a nekom je zgodom usmjerio noža u grudi jedne djevojčice, uz riječi: “Ako se pomakneš, ovo će se zabiti u tebe”.

Searson je ptužen i za prisiljavanje djece da kleče među njegovim koljenima te da mu sjede na krilu za vrijeme ispovijesti, a ispovijesti je snimao.

Searsonovo ponašanje kardinal Pell je nazvao užasavajućim. Rekao je, međutim, kako nije znao da se to sve događa u to vrijeme. Ured za katoličku naobrazbu ga je tada prevario, kaže, te ga nisu o svemu obavijestili.

Skandalozno je, zaključili su članovi Komisije, da Crkva nije reagirala na sve pritužbe koje su dolazile na račun nemoralnog svećenika.

“Obavijestili smo policiju, oni su sve istražili, no nisu mogli nastaviti dalje sa slučajem. Rečeno je kako se ništa ne može učiniti, nisam siguran koji su točno bili razlozi u pozadini te odluke”, rekao je o tome kardinal Pell.

 

Komentiraj