VIDEO: SANJA OREŠKOVIĆ – Tu smo da sretnemo Gospodina Isusa Krista – poručila ženama

Premijer s obitelji na kavi u jednom zagrebačkom kafiću (Foto: Screenshot: HRT)
Premijer s obitelji na kavi u jednom zagrebačkom kafiću (Foto: Screenshot: HRT)

Supruga bivšeg premijera Tihomira Oreškovića dala je po mnogo čemu zanimljiv intervju LifeSiteNewsu, kanadskom portalu, u kojem je govorila o tome kakoje pronašla vjeru.

Ispričala je kako je već s 34 godine imala zapravo sve – uspješnog supruga, sjajnu djecu i novac, ali joj je ipak nešto nedostajalo.

Kaže da joj je život bio u neredu, bila je i depresivna i potražila je pomoć. Našla ju je kod liječnika za kojeg će reći da je upravo on bio anđeo na njezinom putu do Gospodina.

“Sanja, moliš li?”, navodno ju je pitao u jednom trenutku. “Tko je on da me pita  tako nešto”, pitala se potom Sanja Orešković, ali je o pitanju razmišljala, kaže.

I odlučila je, kaže, moliti, jer je shvatila da time ne može ništa izgubiti.

“Samo Bog zna što se dogodilo te noći kada sam se pomolila”, rekla je u intervjuu za LifeSiteNews. “Kad sam se ujutro probudila bila sam nova osoba. I ne znam kojim bih riječima to opisala, to moje novo stanje.”

Bilo je to 18. studenog 2001. godine, kada joj se, kaže, život promijenio. I to ne samo njoj, već cijeloj obitelji, pa čak o ljudima oko nje, prijateljima.

Podsjećamo, Sanja Orešković sudjelopvala je i u “Hodu za život” što ga je u Zagrebu organizirala Željka Markić i njezina udruga “U ime obitelji”.

Na novinarsko pitanje zašto se pridružila tom “hodu” Sanja Orešković je odgovorila:

“Mislim da svaka razborita osoba treba podržati život nad smrću ”, rekla je. “Suosjećam i majkama koje se odlučuju proći kroz teško vrijeme pobačaja. One se odlučuju za to ne zato jer žele ubiti dijete, nego zato što se boje. Nemaju podršku.”

Kaže kako nikog ne želi osuditi, već ukazivati na to da postoji i neki drugi put i način, poput na primjer otvaranje skloništa.

Sanja Orešković misli i da su žene danas izgubile smisao svog postojanja, pa ima za njih poruku:

“Žene su izgubile korijen svoje svrhe – da budu majke, majke koje rađaju, majke koje čekaju svog supruga kada dođe kući s posla, majke koje se mole 24 sata na dan.”

Tvrdi kako ženama može pomoći jedino pravi odnos s Isusom Kristom. One za pomoć moraju, kaže, pitati Boga i on ih neće iznevjeriti.

Potkrijepila je to i konkretnom porukom: “Mi smo tu da se predamo Bogu. Tu smo da sretnemo Gospodina Isusa Krista, a kad nam se to dogodi, sve će drugo doći na svoje pravo mjesto”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!