VIDEO: SAČIĆ ZAGRMIO U SABORU – Skandalozno, gdje je pravda za zvjerski ubijenu Martinu (4)?!

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić progovorio je sa saborske govornice o nevjerojatnoj odluci Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Naime, na adresu Udruge zagrebačkih dragovoljaca i branitelja Vukovara, 3. veljače stigla je obavijest Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku o odbacivanju kaznene prijave protiv sedmorice srpskih “teritorijalaca” za teški ratni zločin, koji su u Borovu Selu, u noći s 20. na 21. ožujka 1992. godine, počinili nad hrvatskom obitelji Štefančić!

Podsjećamo, u svirepom masakru na kućnom pragu prvo su teško ranili Željka Štefančića, a nakon toga ubili 54-godišnju Bernardicu Štefančić, koja je u naručju držala svoju 4-godišnju unučicu Martinu…

Martina Štefančić ubijena je s četiri hica iz pištolja iz neposredne blizine… Martininog strica Željka ubojice su ostavili vjerujući kako će ubrzo iskrvariti, ali čudom je ipak uspio preživjeti.

Godinama kasnije mogao je svjedočiti o jednom od najmonstruoznijih ratnih zločina, počinjenim nad hrvatskim civilima, na tada okupiranom području Republike Hrvatske.

Martinin otac doznao je za likvidaciju svoje obitelji u srbijanskom koncentracijskom logoru, u Sremskoj Mitrovici, gdje je završio nakon okupacije Vukovara.

Tri desetljeća se gotovo taj čovjek bori za pravdu, ali ju nije uspio dočekati.

Uz snimku svoj govora u Saboru, uz naznaku da ratni zločini ne zastarijevaju, zastupnik Sačić je na Facebooku napisao:

ŽDO Osijek – neshvatljivo! skandalozno…sramite se…. Uskraćujete ostvarenje pravde i oglušujete se na vapaj iz groba zvjerski, ratnozločinački ubijenog četvrtogodišnjeg djeteta…