VIDEO: S TJERALICE INTERPOLA – Opasni kriminalac s aerodroma u blindirano vozilo

Krim policija i Antiteroristička jedinica Lučko u utorak navečer su uspješno prepratili muškarca M.V. (37) koji je bio u postupku deportacije iz Kolumbije u Hrvatsku.

Riječ je o Manuelu Vuliću kojeg je Interpol označio kao jednog od najtraženijih hrvatskih bjegunaca. Bio je tražen zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga.

Uz video snimku MUP je objavio:

U utorak, 16. svibnja u večernjim satima policijski službenici Uprave kriminalističke policije su, uz asistenciju Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ Lučko), uspješno prepratili muškarca M.V. (1986.) u postupku deportacije iz Kolumbije u Hrvatsku. Za 37-godišnjim muškarcem je bila raspisana hrvatska Interpolova tjeralica temeljem koje je bio uhićen u Kolumbiji, a tražen je bio zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga.

Uhićen je nakon višemjesečne operativne suradnje s Federalnom policijom Kolumbije i Maršalskom službom Sjedinjenih Američkih Država. Paralelno s pokretanjem ekstradicijskog postupka, 37-godišnjaku je temeljem imigracijskih zakona Republike Kolumbije izrečen izgon iz zemlje radi prijetnje nacionalnoj sigurnosti, a deportacija je provedena u suradnji s nadležnom imigracijskom službom Republike Kolumbije.

Pod visokim mjerama osiguranja i u pratnji policijskih službenika ATJ Lučko i Uprave kriminalističke policije, 37-godišnjak je sigurno predan u nadležni zatvor.