VIDEO: PSIHOLOŠKI ŠTOS – Kapetan Njemačke odlukom zbunio i suca i Buffona

schweinsteiger, buffon, kassai

Sudac utakmice Njemačkja – Italija Viktor Kassai, dva je puta u nevjerici pitao njemačkog kapetana Schweinsteigera je li siguran u to što je izabrao nakon bacanja novčića da se kazneni udarci izvode na golu koji je pred talijanskim navijačima.

Iznenadio je Schweinsteiger i kapetana Italije Gianluigija Buffona. Iznenadio je i time što je propustio Talijanima da pucaju prvi. I upalilo je…

Kod Talijana Simone Zaza prebacio je gol, Pelle je pucao kraj gola, a Bonucciju i Darmianu udarce je obranio Manuel Neuer.

Schweinstegier je mogao i ranije osigurati prolazak Njemačkoj, ali kapetan je u petoj seriji pucao preko gola. Buffon je obranio Mülleru, a Özil je pogodio stativu.

Schweisteiger je kasnije pojasnio svoju odluku:

“Razmišljao sam malo o prijašnjim raspucavanjima u kojima sam sudjelovao. Primjerice, 2012. godine (u Bayernu) pucali smo penale protiv Chelseaja na strani gdje su bili naši navijači, pa smo izgubili. Švicarska je protiv Poljske pucala na strani gdje su bili njihovi navijači, pa je isto izgubila. Zato sam odlučio da pucam pred njihovim, talijanskim navijačima, na njima je tada bio veći pritisak…”