VIDEO: PREZIREM SAMOĆU – Evo što kaže Marija Mirković o svojoj novoj pjesmi

Svakom novom pjesmom kantautorica Marija Mirković potvrđuje da joj sloboda stvaranja i solo karijera čine dobro.

“Ovaj singl možda nije moj stil, ali konačno mogu eksperimentirati i probati nešto drugačije”, kaže uz objavljivanje novog singla “Prezirem samoću”. Pjesma u kojoj govori da zna što neće, a što hoće drugačijeg je glazbenog izričaja. Nije ju snimila zato jer je moderna i zato da bi bila popularnija već upravo zato jer joj je, kako kaže, legla na prvu. Ne buni se, dodaje, ako pripomogne popularnosti.

“Pjesma je stvarno stilski drugačija od svih koje sam dosada objavila. Ima taj neki beat i groove koji mi je odličan. I kako mi je legla na prvu tako smo ju i snimili. Došla sam kod Branimira Mihaljevića i pustili smo matricu, doradila sam tekst i za dva sata snimili smo ovu drugačiju pjesmu”, kaže Marija koja potpisuje tekst, dok je Branimir radio glazbu i aranžman.

Svoju kantautorsku karijeru gradi strpljivo nešto više od godinu dana. Dečki iz benda s kojima je bila godinama i sada su uz nju. Često sviraju i za one kojima je ostala draga još dok je svirala u The Frajlama, a kojima sada donosi nešto novo i intimnije.

“Brže se spakiram, manje nas je kad spremamo scenu, a i kad se honorar određuje ili dijeli po glavi”, komentira uz smijeh Marija prednosti solo karijere. Sretna je što snima spotove u inozemstvu (jedan u Veneciji, drugi u Istanbulu), ali je spot za novi singl ipak odlučila snimiti u Zagrebu. U spotu je publici otkrila i svoju “sportsku ljubav” koju gaji prema borilačkim sportovima, a za sjajan vizualan prikaz Marijine vještine pobrinula se redateljica Sandra Mihaljević s kojom kantautorica odlično surađuje od početka svoje solo karijere.

I taj je spot nastavak vrlo uspješnog niza. Nakon što je na prošlogodišnjoj Dori grupa Cambi otpjevala njezin hit “Zaljubljen”, odmah su proglašeni najvećim pozitivnim iznenađenjem toga natjecanja. Skladba je ostvarila niz nominacija među kojima su one za Zlatni studio, Hit godine na Narodnom radiju, a proglašena je i jednom od najstreamanijih pjesama godine. Proteklo razdoblje Marija je obilježila i brojnim suradnjama, posebno pišući za Alku Vuicu s kojom, kako je i najavila, stvara pozitivne i energične pjesme u kojima se prepoznaju sve žene. Surađuje i s tenorom Matom Grgatom i brojnim drugim izvođačima jer je uvijek spremna svoje znanje dijeliti s drugima i pomoći im. Marija Mirković glazbenu je karijeru započela u skupini  The Frajle, za koje je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova. Sada sama gradi svoju karijeru i potvrđuje i novom pjesmom da uživa u tomu.