VIDEO: PRETPLAĆEN NA IZNOŠENJE – Pernar upozorio na radnike Đure Đakovića, koji su bez plaće

U Saboru će već postati tradicija da zastupnika Ivana Pernara i čelnika SIP-a iznose, pa je tako bilo i danas.

Mimo dnevnog reda Pernar se digao i upozorio kako radnici “Đure Đakovića” nisu dobili plaću i da je to prioritet za raspravu.

Ali nije naišao na razumijevanje predsjedavajućeg Milijana Brkića.

Brkić mu je zbog toga prvo izrekao opomenu, zatim opomenu s oduzimanjem riječi, a kako ni nakon toga nije prestajao govoriti iz klupe, izrekao mu je opomenu s udaljenjem sa sjednice i odredio stanku.

Kada su ga udaljavali iz sabornice Pernar je ponovno vikao kako je HDZ ukrao 24 milijuna kuna preko FIMI medije, koje nikada nije vratio.

S tim se novcem moglo, kaže, platiti radnike “Đure Đakovića”

Podsjetimo, zbog neisplate plaće za rujan danas će štrajkati i više od 600 radnika slavonskobrodskog “Đure Đakovića” i to sve do isplate ili čvrstih jamstava da će dobiti svoj novac.

Sindikat metalaca o svemu je obavijestio Vladu od koje očekuju financijsku potporu.

Smatraju da firmi treba krizni menađment jer je unatoč ugovorenim poslovima nastavljeno negativno poslovanje i nije osigurana likvidnost.

Uz snimku na Facebooku Pernar je napisao:

“Tražio sam garanciju da će 700 radnika Đure Đakovića dobiti svoje plaće koje im nisu isplaćene još od rujna. Budući da je predsjedavajući odbio ispuniti moj zahtjev, morali su me opet nositi.

Predložio sam i da ih se isplati od 24 milijuna kuna koje je HDZ ukrao iz proračuna putem FIMI medije, ali i ovaj put su moje riječi pale na gluhe uši.

HDZ se očito opet izruguje hrvatskim građanima, a do kada ovisi samo o njima jer su oni ti koji su podržali lopove na izborima i tako ih doveli na vlast”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/460542337919563″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/3351795881527536/” bottom=”30″]