VIDEO: POŽAR NA BANOVINI – Izgorjela dva kontejnera, a Mirko (75) ostao bez svega

U popodnevnim satima PU sisačko-moslavačka zaprimila je dojavu o požaru kontejnera u selu Roviška. Kako kažu iz policije izgorio je kontejner, požar je ugašen, a u srijedu će se obaviti očevid. 

“Zaprimili smo dojavu oko 17: 40, došlo je do požara stambenog kontejnera kojeg koristi muškarac ’46. godište. Požar je lokaliziran oko 21 sat. Nema ozlijeđenih”, naveli su za DNEVNIK.hr.

Na Facebook stranici Ljudi za ljude objavljen je videozapis događaja. Navode da su izgorjela dva kontejnera.

“Nažalost, večeras se dogodila nova tragedija na Baniji. U selu Roviška izgorjela su dva kontejnera našeg Mirka Divjaknije. Mirko nije bio u kontejneru kad se požar dogodio i dobro je, živ i zdrav. Ali ostao bez svega”, napisali su.

Razgovarali smo i s dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić koja nam je otkrila da je čovjek doslovno ostao bez svega, nema više niti jedan dokument.

“Ostao je apsolutno bez svega, užas! Ujutro će biti očevid. On je rekao da kad je otišao kod susjeda nije ostavio niti grijalicu upaljenu, samo je frižider radio. Evo, rekla sam Stožeru da sutra pošalju električare u jedan kontejner kod majke i kćeri – kažu da im trepti, onako, sve puca u žarulji. To su kontejneri namijenjeni za mjesec, dva, a ne 13 mjeseci”, rekla je.

Mirko je imao dva kontejnera. “To je izgorjelo u tren oka. Ostao je samo kostur. Jedan kontejner je bio prazni uredski, a onda je dobio ovaj sa sanitarnim čvorom”, dodala je.

Pokrenut će se i humanitarna akcija. “U četvrtka ćemo ispred Bookse skupljati donacije. Jedna baka je blizu u selu umrla pa sam rekla odmah Stožeru da taj kontejner prebaci kod njega”, komentirala je.