VIDEO: OBRAČUN U EU PARLAMENTU – Okršaj Sinčića i Sokola – tko blati, a tko brani Hrvatsku?!

Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, vrlo je oštro u Europskom parlamentu govorio o Hrvatskoj, kako reče, najkorumpiranijoj zemlji u Europi.

Rekao je kako su građani razočarani jer su očekivali  kako će s ulaskom u EU riješiti problemi u pravosuđu, riješit će se korupcija, a to se nije dogodilo

“Hrvatska je, mogu slobodno reći, najkorumpiranija u Europi…. U Hrvatskoj već za 10.000 eura pa na više možete kupiti rezultat policvijske istrage, sudsku presudu, odluku tužitelja. U Hrvatskoj institucije funkcioniraju na način da pitaju lopova je li on lopov, u prvom koraku…”

Opservacije Sinčića naljutile su HDZ-ovog Tomislava Sokola, koji je optužio Sinčića da laže. “Ovo nije prvi puta da lažete, obmanjujete i potkazujete vlastitu državu u ovom visokom domu”, rekao je Sokol.

No najbolje je da pogledate njihov okršaj na snimci uz koju je Sinčić na Facebooku napisao:

“HRVATSKA JE S KORUPCIJOM UŠLA U SRCE EUROPE – KOMISIJU, UMJESTO DA JE EUROPA S VISOKIM ANTIKORUPCIJSKIM STANDARDIMA UŠLA U HRVATSKU!”

HDZ mi niti u Europskom parlamentu ne da mira. I tamo smo im svi koji se borimo protiv korupcije izdajnici i ne volimo Hrvatsku.

Ja volim Hrvatsku daleko više od ovih pljačkaša koji su je devastirali do krajnjih granica i po prvi puta osjećam da nisam usamljen i da se ne borim sam. #mislav

Samo oštrom retorikom prema korupciji i kriminalu možemo nešto postići! Dok oni uništavaju, ja želim graditi!

#okupljanje #novipočetak

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivsincic/videos/686585335158318″ bottom=”30″]