VIDEO: O ZABRANI TURBOFOLKA – Pogledajte kakvo ludilo slušaju mladi u Hrvatskoj

Reakcije na zabranu koncerta narodne i turbofolk glazbe u sportskoj dvorani kojom upravlja Grad Pula i dalje traju.

Cijeli slučaj završio je na Trgovačkom sudu u Pazinu, a predstavnik organizatora sada tvrdi – priča nije gotova, inzistirat ćemo da se koncert održi!

Gradonačelnik Filip Zoričić danas nije htio davati izjave. Poručuje – za njega je priča gotova.

Organizatori pak poručuju nešto posve suprotno. O svemu će odlučivati Trgovački sud u Pazinu, kaže organizator koncerta Marijo Cindori.

Inzistira da se koncert održi na istom mjestu, s istim datumom.

A što djeca zaista slušaju? Broj pregleda na YouTubeu ne laže. “Bum bum, kad te vide prazne automate, tu tu kad te vide utokama mlate, naj naj najbolja je i moja je da znate, neće da me spreči čak ni vojska Bonaparte.”

Pjesma se zove Automati, izvodi je srpski trap-folker Nucci, a ovih je tjedana najslušanija pjesma u Hrvatskoj.

Nakon što je koncert turbofolk glazbe u Puli otkazan, isti koncert svoje mjesto nije našao ni u Osijeku,a podigla se i velika prašina u javnosti o tome gdje i kako povući granicu u glazbenom odabiru.

Posljednjih godina, uz “cajke”, ovaj glazbeni trend sve je prisutniji u noćnim klubovima i na društvenim mrežama.

“Više od 80 posto hrvatskog noćnog života je vezano uz folk, znači jako malo klubova i tog noćnog života je neka druga vrsta glazbe, ali folk preuzima sve”, kaže za HRT vlasnik noćnog kluba i glazbeni menadžer Alen Borbaš.

“Pojavljuje se svakako mnogo više nego što se prije pojavljivalo, ali jasno to govori o samim trendovima zapravo glazba koja je sada popularna nametnuta s različitih stream platformi, kroz YouTube i pokazuje da su se trendovi promijenili”, smatra suvlasnik agencije za organiziranje koncerata Ivan Grgić.