VIDEO: NOVI POTEZ DODIKA – Odlikovao Putina za “ljubav i brigu” prema Republici Srpskoj

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci danas je u sklopu obilježavanja neustavnog “Dana Republike Srpske” 9. siječnja upriličena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima pa se tako na tom popisu našao i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Odlikovanja inače uručuje Milorad Dodik, predsjednik RS, a službeno će Putinu odličje predati prilikom prvog susreta s njim.

“Zahvalni smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu”, kaže Dodik, kako prenosi N1, navodeći da je zahvaljujući Rusiji sačuvana pozicija Republike Srpske.

Naglašeno je i to da je Putin zaslužan za “patriotsku brigu i ljubav prema Republici Srpskoj te za razvijanje i učvršćivanje suradnje i ekonomskih i političkih odnosa RS i Rusije”.

Važno je istaknuti da Dodik važi za jednog od rijetkih političara koji održava dobre odnose s Putinom i podržava njegov rad i djelovanje pogotovo nakon agresije koju provodi u Ukrajini.

Cijeli svijet osuđuje taj čin, ali je Dodik odlučio i dalje ostati u dobrim odnosima s njim.

Najviše priznanje Republike Srpske dobio je i patrijarh Porfirije.

Podsjetimo, 9. siječanj kojeg vlasti iz manjeg entiteta u BiH proslavljaju kao “Dan RS” Ustavni sud BiH je proglasio neustavnim jer na taj datum u većem dijelu BiH gledaju kao na početak etničkog čišćenja i zločina nad nesrpskim stanovništvom u BiH.