VIDEO: NEREDI U LJUBLJANI – Gađali policajce bocama i bakljama

U Ljubljani na Trgu republike popodne se okupilo nekoliko stotina ljudi, pa i pojedinci koji su policiji koja je štitila prostor oko parlamenta zviždali i uzvikivali pogrdne izraze, a bilo je i bacanja pirotehničkih sredstava.

Ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs je rekao da su za nemire i policajce koji su prilikom intervencije bili ozlijeđeni krivi i neki mediji koji vode kampanju protiv vlade i njenih odluka, te da je “skupina huligana” napala i pripadnike specijalne policijske postrojbe i policiju na konjima.

Policija je potvrdila kako je došlo do kršenja javnog reda i mira od strane stotinjak prosvjednika. Delo piše kako iznad Ljubljane nadlijeće helikopter, a čulo se i nekoliko eksplozija. Ozlijeđen je jedan novinar. Navode kako su prosvjednici bili podijeljeni u nekoliko skupina.

Osim toga, dalje pišu kako nije poznato tko točno stoji iza prosvjeda. Poziv je na društvenim mrežama objavila skupina Anonymous Slovenia.

Na nerede u Ljubljani reagirao je na Twitteru slovenski premijer Janez Janša, navevši da fizičko nasilje i napadi na policijske djelatnike uvijek znače kriminalni čin i da će biti kažnjeni.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *