VIDEO: LUDA SVADBA – Milijarder, svjedok na suđenju Sanaderu, doveo Eltona Johna, Beyonce, Stinga…

svadba

Rus Mihail Gucerijev, vlasnik Rossnjefta, valjda će ući u povijest kao milijarder koji je okupio na svadbi svog sina Saida najpoznatija svjetska imena s područja glazbena i potrošio za toi silan novac.

Mediji javljaju kako je samo za nastup Eltona Johna plaćeno čak sedam milijuna eura, dok je Jennifer Lopez dobila pet milijuna.

Na raskošnoj svadbi kakva se rijetko viđa, a na kojoj je bilo 600 uzvanika, osim Eltona Johna pjevali su Beyonce, Sting, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, Patrisija Kas i slavna ruska pjevačica Ala Pugačova.

Hrvatskoj javnosti ruski je milijarder Gucirijev poznat jer je u svibnju 2012. godine bio u Zagrebu kao svjedok na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Mihail Gucerijev je “stvoritelj” i vlasnik Rossnjefta, koji je izgradio od nule, a prema tadašnjem svjedočenju Imre Fazakasa, naftnog menadžera iz Mađarske, njih su dvojica uplatila pet milijuna eura na račun švicarske tvrtke Xenoplast u vlasništvu Roberta Ježića.

Svojim iskazom Gucerijev je potvrdio Fazakaseve riječi kako novac nije bio namijenjen bivšem premijeru.

Fazakas je kazao da je novac bio namijenjen samom Ježiću koji je trebao lobirati za projekt Družba Adria u Hrvatskoj, a ne, kako Ježić tvrdi, za mito Ivi Sanaderu kako bi prepustio upravljačka prava u Ini mađarskom MOL-u.