VIDEO: LET 3 O VALENTINOVU – „Svaka para dobro dođe, ali ne možeš baš i ljubav prodavati“

Mrle ima Tik Tok, kažu da sada shvaćaju kako je političarima u predizbornim kampanjama s obzirom na to da i sami imaju puno promotivnih aktivnosti oko Antivalentinova i Dore, Prlja misli da je Mrle ponosan na svoju djecu i na Let 3, a Mrle da je Prlja ponosan na svoje zlatne cipelice u kojima je ušetao u studio TOP MUSIC DESKA TOP RADIJA.

Legendarni bend LET 3 Gini Damjanović nisu se libili pričati o tužbi koju su dobili jer su na jednom nastupu u Varaždinu bili oskudno odjeveni. „Na sudu smo se branili tako da smo rekli da nismo bili goli već da smo imali čep u guzici. (…)“, rekao je Mrle. Protiv Valentinova imaju dosta toga, a Prlja je istaknuo: „Svaka kap mokri, svaka para dobro dođe. Ali ne možeš baš sad i ljubav prodavat.“
Mrle je aktivan na Tik Toku.

„Kćer mi je otvorila Tik Tok. Ona i vodi Tik Tok. Još uvijek mi nije jasno kako to funkcionira. Facebook i Instagram imam već dosta dugo, a s Tik Tokom nisam uopće upoznat. Vidim, čim smo stavili tih naših par plesova, da su pratitelji to jako popratili, da vole, lajkaju i što već mogu sve činiti – tik tokaju se“, rekao je poznati glazbenik.

Uvijek ekscentrični, ali i autentični dvojac u poslovnom aspektu glazbe rijetko kad pristaje na kompromise. O kompromisima, Prlja je rekao:

„Sve ovisi o čemu se radi. Naravno da nismo spremni raditi neke ustupke da bi prošli nekakve sudove, je li to nekakva cenzura ili nekakvi dušebriznici itd. Nekad napravimo neki kompromis, ali napravimo ga na svoj način. (…)“, na što se nadovezao Mrle: „Crni ili bijeli kruh? Polubijeli!“, a Prlja je nastavio: „(…) Inače ove aktivnosti Let 3 – sada kužim kako je ovim jadnim političarima. Ovo je kao predizborna kampanja, samo idemo okolo i pričamo u krug, svašta obećavamo, odlično je!“

LET 3 u idućem periodu vidjet ćemo kao jedne od natjecatelja na Dori, a zatim i njihov nastup na poznatoj (ne)romantičnoj pozornici –  Antivalentinovo.

„Nama je Dora kao umjetnički projekt. Ne idemo mi na Doru, nego smo mi to sebi uzeli kao jedan projekt. (…) To je naše zagrijavanje za Antivalentinovo“, rekao je Mrle.

Mrle i Prlja u ovom sastavu su još od davne 1986. godine. Voditeljica Gina im je postavila pitanja na koja su trebali odgovarati u ime drugoga, a kako bi se vidjelo koliko se poznaju. O tome na što misli da je Mrle ponosan, Prlja je rekao:

„Siguran sam da je Mrle ponosan na djecu. Siguran sam da je ponosan i na svoj bazen. Ponosan je on na puno toga. Ponosan je on i na Let 3, sigurno.“

„Vjerojatno ima puno stvari na koje je ponosan. Inače je on ponosan čovjek. Ali mislim da je u zadnje vrijeme baš jako ponosan na ove zlatne cipelice“ , nadovezao se Mrle na Prljin outfit.

Poznati po audiovizualnim nastupima često iznenađuju publiku. Međutim, možda i postoji neka ideja od koje su odustali.

„J**** se u guzicu. Nekako nismo bili zreli. Ali sazrijet ćemo. Evo sad na Dori, ako bude za Eurosong onda sto posto guzirana, guzičenje kreće“, u svom poznatom stilu prokomentirao je Mrle.

Pluteni čepovi, golubice mira – ovaj rock sastav voli ispucavati stvari. Mrle i Prlja pričali su o tome kako nastaju njihove ideje.

„Nastaju potpuno slučajno. Svirali smo u Varaždinu i (…) slučajno se dogodilo da, za Badnjak na performansu koji uvijek imamo, kada smo izvodili naš modni ples smo bili dosta oskudno odjeveni. Ljudi su izašli iz crkve i to ih je valjda uvrijedilo. Onda su nas tužili. U konačnici, nismo baš bili goli. Na sudu smo se branili tako da smo rekli da nismo bili goli već da smo imali čep u guzici. I kako su nas tužili tako smo mi u čast LET3 i varaždinskog prijateljstva ispucali čepove iz guzice“, rekao je Mrle.

Antivalentinovo se bliži. LET 3 je na toj (ne)romantičnoj pozornici već kućni bend. Što imaju protiv Valentinova?

„Što je to? (…) koja ljubav! K**** odmah (…)“, rekao je Mrle, a Prlja se nadovezao:

„Protiv smo te komercijalizacije ljubavi, bilo kakve ljubavi. To je po meni pogrešno. (…) Svaka kap mokri, svaka para dobro dođe. Ali ne možeš baš sad i ljubav prodavat. Valentinovo je baš takav izum gdje se pokušava prodavati ljubav i to na silu. Ako ne ide, ne ide brate!“, a Mrle je zaključio: „Tko to više koristi ljubav. Očito ne ide, samo glumatanje.“

Uvijek djeluju samouvjereno na pozornici i nisu neki tremaši.

„Ne bih to nazvao tremom već odgovornošću prema pozornici, prema nastupu koliko god da je velika ta pozornica i auditorij. Nije strah u pitanju, ali ne mogu nikada preko one stvari izaći na pozornicu i to jednostavno odraditi. Kad bih to osjetio prestao bih se time baviti“, rekao je Prlja.

„Meni je ‘frnja’ malo. Zato rasol malo popijem jer usrat se nasred pozornice ne bi bilo okej. ‘Prdekanje’ lagano, može. Jer frnjokule mi dođu u trbuh i onda…Jedanput nisam popio rasol i kada smo izlazili sa stagea ovaj je ugazio u govno“,  kroz smijeh je rekao Mrle.

Obojica su očevi i iza pozornice vode uobičajene živote. O tome kako njihova djeca gledaju na njihove ekscentrične nastupe, Prlja je rekao:

„(…) Dignu ruke, šta će. Lud, lud i gotovo“.

O izazovima roditeljstva i što im je natježe u roditeljstvu, Mrle je rekao:

„Nosit djecu!“ , a Prlja se nadovezao: „To dok ne probaš biti roditelj ne znaš.“

Mrle je odlučio dublje u temu: „Škole su najgore jer nisu proveli reforme. I dalje imaju ocjene i djeca imaju želučane probleme. Žele imati sve petice i imaju, ali jednostavno su u frci hoće li imati pet ili ne. Zašto nisu proveli te reforme? Tu djeca odu kvragu od tih silnih ocjena. Tu dođe do te kočnice u toj dobi. Da je to školstvo drugačije, vjerojatno bi bili malo zdravije društvo.“

Postoji li nešto što su naučili u glazbi i što primjenjuju u roditeljstvu, Mrle je rekao:

„Učimo ih da budu slobodni. (…)“, a Prlja je dodao:  „Slobodu im usađujem koliko god mogu i mislim da to ide okej, a što se straha tiče je najviše ta neizvjesnost i perspektiva koja ih čeka.(…)“

„Treba se samo pustit u život. Život treba samo pustiti neka ide, to je moj savjet“, zaključio je Mrle.

Puno zabave i odličnu glazbu kao i obično u studiju Top Music Deska pogledajte niže u videu.