VIDEO: IVAN KOPRIĆ – Hrvatska lokalna samouprava između uhljebništva i utopije

ivan koprić

Dostupna je snimka mojeg predavanja i rasprave kod Skeptika u pubu 13. listopada 2017. “Ne idi malen ispod zvijezda: hrvatska lokalna samouprava između uhljebništva i utopije”, napisao je na Facebooku Ivan Koprić, profesor s Pravnog fakulteta i naš istaknuti stručnjak za javnu upravu.

Prof. Koprić je još i napisao: “Danas sam na jednom skupu bio optužen da sam vrlo strastven (u smislu da sam pretjerao) u kritici tzv. Lex Šerif.

Jesam, ne poričem. Sve dobro što čovjek napravi radi(o) je sa strašću.

Bez pozitivnih emocija ništa nije zanimljivo a usudio bih se reći ni dobro. No, raditi sa strašću nije pretjerivanje”.

Krenuli smo tragom te informacije i čitateljima možemo samo preporučiti da dobro pogledaju snimku predavanja prof. Ivana Koprića, kako bi se do kraja uvjerili o svim anomalijama tog našeg “lokalnog sustava” koji proizvodi uhljebe i koji će po novom prijedlogu Zakona o lokalnoj samoupravi lokalnim šerifima dati još više ovlasti, pa će gotovo biti i nedodirljivi.

U svom predavanju prof. Koprić kaže i kako je cijelu priču oko sustava županija osmislio Vladimir Šeks i to samo zato da bi HDZ kroz njega stekao prednost pred ostalima.

Koprić je o tome rekao:

“Oni koji su dizajnirali sustav napravili su to tako da dobiju više glasova. Radili su na tome kako podijeliti biračko tijelo da bi oni uz primjenu tadašnjeg izbornog sustava mogli računati na što veći broj mjesta. I tu su bili savršeni. Mogu i reći tko je to radio, to je bio Vladimir Šeks, on je majstor u tim stvarima i matematika mu je jaka strana. Osobno ga jako cijenim i poštujem. To je savršen čovjek za dizajniranje političkih ishoda. Bilo je tu i drugih ljudi, ali on je bio među glavnima”.

No, najbolje da cijelo predavanje pogledate sami i sve ocijenite iz svog kuta.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivan.kopric.5/posts/10156311910119453″ bottom=”30″]