VIDEO: GOLUBOVI – Spojili su Zagrebačke tamburaše u Đanija Stipaničeva

Zagrebački tamburaši predstavljaju prvi singl sa svog aktualnog albuma “Zagrabi, Mando zagrabi”, na kojem su uz furiozne izvedbe orkestra svoj ogroman obol kvaliteti dali gosti – solisti.

Prije svega, tu je Đani Stipaničev, koji je besprijekornom izvedbom “Golubova” nadmašio samoga sebe. Upravo za tu skladbu napravljen je lyiric video u produkciji CroRec Videa.

U originalu je “Golubove “davne 1964. godine na Zagrebačkom festivalu izveo doajen šansone i zabavnih melodija Ivo Robić. Nakon toga otpjevana je bezbroj puta na razne načine, od tambura, pa do jazza, i uvijek zvuči dobro. Autor glazbe je Branko Mihaljević, tekst potpisuje Dragutin Britvić, dok je za aranžman tamburaške verzija “Golubova” zaslužan prof. Petar Varga.

Izvor: Croatia Records

Kultni tamburaški orkestar Zagrebački tamburaši objavili su album “Zagrabi Mando, zagrabi”, na kojem su ugostili Đanija Stipaničeva, Đuku Čaića, Marka Bujanovića (Gazde), Željka Grozaja (Kvartet Gubec), Josipa Jordanića (Ex panonia) i Jerryja Grcevicha, gosta iz Amerike. Na albumu se nalazi pet starih, poznatih zagrebačkih pjesama i pet novih, skladanih pjesama. U pripremi su i novi spotovi za još nekoliko pjesama s ovog albuma namjenjog ljubiteljima dobrog sviranja tambure, ali i odličnog pjevanja gostujućih vokalnih solista.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!