VIDEO: GLAS NARODA – Dođite na prosvjed “Hrvatska može bolje” – poručuje Mile Kekin iz Hladnog piva

mile kekin

“Ako i vi mislite da Hrvatska može bolje, dođite 1. lipnja u 18 sati na Trg bana Jelačića”, poručuje frontmen Hladnog piva.

Prosvjed Inicijative “Hrvatska može bolje”održava se pod parolom: “Mijenjaju nam prošlost, kradu sadašnjost, ne dajmo im BUDUĆNOST!”

“Učitelji i učiteljice, više od 180 udruga, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i drugi, te razni pojedinci i građani Hrvatske okupljeni u Inicijativu Hrvatska može bolje pozivaju sve da u srijedu, 1. lipnja u 18 sati jasno i glasno kažu da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva. Kroz simultane prosvjede na Međunarodni dan roditelja u Zagrebu, Križevcima, Puli, Poreču, Rijeci, Slavonskom Brodu, Osijeku, Virovitici, Splitu, Zadru, Korčuli, Dubrovniku te u Londonu građani će pokazati da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture”, navodi inicijativa.

“Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje, a obrazovna reforma je hrvatski javni interes. Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske.”

Inicijativa “Hrvatska može bolje” zato poziva razočarane građane da prije prosvjeda podrže daljnji razvoj Cjelovite kurikularne reforme tako da pošalju svoje poruke podrške Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu te saborskim zastupnicima – neka shvate da je obrazovanje najvrjednija investicija.

Podupiratelji i organizatori prosvjeda “Hrvatska može bolje” će u ponedjeljak, 30. svibnja u 12 sati u prostoru Foruma za slobodu odgoja (Kralja Držislava 12, Zagreb), održati konferenciju za novinare.