VIDEO: DOĐITE U SAX – Čekaju vas raspjevani Balkan Zoo & Nina Ćorić

Prvim zajedničkim singlom “Geljan dade”, Balkan Zoo & Nina Ćorić najavili su aktualni album “Recycle” , odsvirali ga uživo u Tvornici kulture, zauzeli prvo mjesto prodaje albuma, objavili videospot za “O Djila”, a sada stižu u Sax!

Subota, 4. ožujka, datum je za upisati u kalendar kako ne bi propustili spektakl koji ova vesela ekipa priprema. “Recycle” donosi tradicionalne romske pjesme recikliražom pretvorene u progresivan world music izričaj zahvaljujući vrhunskim glazbenicima, aranžmanima i vokalnoj solistici, Nini Ćorić.

Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Na albumu “Recycle”, sastavljenom od popularnih romskih pjesmama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružuje im se i flamenko pjevačica Nina Ćorić. Ljubav prema romskoj glazbi oduvijek postoji kod Nine, a zbog diverziteta romskih melosa i njihove migracije oni su imali snažan kulturološki utjecaj koji je velikim dijelom i doprinio nastanku flamenca po kojem su ona i Balkan Zoo danas prepoznati u Hrvatskoj i u svijetu.

Gipsy night by Balkan Zoo & Nina Ćorić kreće u 21 sat, a ulaznice se mogu nabaviti na ulazu po cijeni od 4€.