VIDEO: ČUDESNA PRIČA – Pet sestara časne su sestre u istoj vjerskoj zajednici

Priča o pet bioloških sestara koje su postale redovnice u razdoblju od samo dvije godine privukla je pozornost u njihovoj rodnoj Španjolskoj. Da sve bude još zanimljivije, svih pet sestara priključile su se istoj kontemplativnoj zajednici Iesu Communio, prenosi Aleteia.

Prva koja je slijedila svoj poziv u zajednicu bila je Jordán. Iduće godine pridružile su joj se Francesca i Amada de Jesus. Dvije godine nakon njih bio je red na Ruthu Mariju, koja je najstarija sestra. Naposljetku, pola godine poslije Ruthe zajednici se priključila Nazaret. Zajednica Iesu Communio u kolovozu je objavila video kako bi podijelila s javnošću put sestara, piše Aleteia.

U svojem svjedočanstvu Amada de Jesu kaže: “Bilo je to ogromno iznenađenje za sve kada je Gospodin pozvao nas pet sestara u Institut u razdoblju od dvije godine.”

Ono što priči daje posebnu neobičnost jest što sestre nisu međusobno razgovarale o svojem pozivu. “Nismo znale za ovu žeđ koju je Duh Sveti potaknuo u nama”, kazala je Amada.

Ispričala je i o reakciji svoje sestre Nazaret koja nije mogla vjerovati da sve dijele isti poziv: “Ne može biti. Ne može biti da nas Bog sve zove, i to u isti Institut, ali mene zove definitivno, dakle netko ovdje sigurno laže, a to nisam ja”, bile su njezine riječi.

Foto: Screenshot

Prisjećajući se svojeg djetinjstva, Amada je kazala da je održavala “vrlo jednostavan” odnos s Bogom, ali da poziv nije bilo nimalo jednostavno razlučiti. “U određenom trenutku sam znala da me Bog želi za sebe i samo razmišljanje o tome me je ispunjalo radošću, ali sam također smatrala da je poziv odricanje od postajanja ženom, suprugom i majkom. Stavila sam se pred Njega i zamolila Ga da ne traži od mene da se odreknem toga”, kazala je.

Prisustvovala je sastancima koje je Iesu Communio organizirala sa članovima svoje župe, tijekom kojih su redovnice prenijele iskustva o “spašavanju i ozdravljenju”. U to vrijeme Amada je studirala za učiteljicu, s naglaskom na posebnom obrazovanju, što je imalo odjeka u njezinom osobnom životu. Ona prepričava:

Bog je bio u tim osobama s invaliditetom, izvlačeći najbolje iz mene kao osobe. Učila bih ujutro i razmišljala što bi bilo dobro za ovu ili onu osobu. Na kraju, cjelovitost je davanje sebe. Mi smo stvoreni da volimo i budemo voljeni, a On je izvor ljubavi.

Kad je primijetila da je Isus poziva da mu se potpuno posveti, Amada je otišla razgovarati s majkom nadređenom instituta. “Morala sam znati je li to zaista On ili sam to nekako izmislila”, kaže ona.

Iako je video objavljen 1. kolovoza, prošlo je 13 godina otkako su sestre postale časne sestre. Danas Amada de Jesus izjavljuje: „Dar posvećenja je neusporediv. Danas ostajem ovdje zbog ljubavi prema Njemu i osjećam da me jako voli. Osjećam da me On duboko voli. ”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!