VIDEO: BURA OKO NOVINARA – Tko se na kraju i zašto želi riješiti Milorada Šikanjića?

Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

HRT je, kako se neslužnbeno doznaje, najavio otkaz svom dugogodišnjem novinaru Miloradu Šikanjiću, zbog gostovanja u emisiji Hrvatskog radija u kojoj je, po ocjeni Uprave javne televizije, prekršio Etički kodeks HRT-a, iznoseći uvrede na račun predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka.

S HRT-a poručuju kako “ne komentiraju radnopravne odnose ni s njima vezane podatke”, sok Milorad Šikanjić kaže da nije iznosio nikakav govor mržnje.

“Kada biračima pokažeš, ti koji si kao bio liberal i ušao na SDP-ovoj listi, da misliš da su stoka sitnog zuba, ti si po mom mišljenju politički mrtav. U svakom slučaju jedna politička lešina. Jednostavno, kad si moralno mrtav, onda si moralni leš. To je ono po čemu će Vrdoljak i svi koji ga podupiru zaudarati”, rekao je u emisiji U mreži prvog Šikanjić 19. prosinca, a snimku možete vidjeti u prilogu.

Odmah su išle glasine kako je oko Šikanjića sve poteklo od HNS-a, o čemu su se oni oglasili priopćenjem na Facebooku:

“HNS osuđuje izvanredni otkaz novinaru HRT-a Miloradu Šikanjiću te napominjemo da ni u jednom trenutku od vodstva HRT-a nismo tražili otkaz za g. Šikanjića.

Kao ozbiljna politička stranka ne možemo i nećemo utjecati na slobodu medija, a pojedinci koji to sugeriraju, rade to isključivo u svrhu podmetanja i širenja laži, kojima se želi direktno naštetiti HNS-u. Iako smatramo da je odluka HRT-a o otkazivanju suradnje unutarnja stvar svake medijske kuće, pa tako i hrvatskog javnog servisa, pozivamo Ravnateljstvo HRT-a da razmotri svoju odluku i poštedi g. Šikanjića takve teške disciplinske mjere.

Napominjemo da HNS nije upoznat s detaljima otkaza g. Šikanjiću te ga smatramo pretjeranim i nepravednim. Kao stranka smo tek upozorili na neprofesionalnost u spornoj emisiji, ali smo isto tako uvjereni da postoje prikladniji načini za ukazati na moguće propuste u radu”, piše u priopćenju HNS-a.

https://www.youtube.com/watch?v=pc18HneswFs

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hns.hr/photos/a.153093291419391.35077.139606619434725/1691788087549896/?type=3&theater” bottom=”30″]