VIDEO: BUNJAC U SABORU – HDZ nije odustao od divlje privatizacije, a primjer je Agrokor

branimir bunjac, sabor

Sabor je radni dan počeo glasovanjem, a nakon toga uslijedile su stanke među ostalim i zbog Agrokora. Branimir Bunjac iz kluba Živi zid – Snaga govorio je o Lex Agrokoru, podsjetivši da imamo samo 51 dan do isteka tog zakona.

Uz snimku svog govora, Bunjac je na Facebooku napisao:

Za Božić 2016 godine premijer Plenković obećao je da će prodati 25% dionica HEP-a, te tako kupiti pola INA-e. Prošlo je već 14 mjeseci nije napravljen niti jedan korak u tome pravcu! Na isti način prošle godine 6. travnja premijer Plenković inicirao je donošenje lex Agrokora, od donošenja toga zakona prošlo je više od 10 mjeseci, preostaje nam još samo 51 dan do njegovog isteka.

Pitanje glasi što se napravilo u tom periodu, tzv. prijelaznom periodu u kojem je trebalo pronaći rješenje za najveću i najvažniju tvrtku u Hrvatskoj. Kako pokazuju sva izvješća Agrokor je lažirao bilance i prevario brojne hrvatske građane, gospodarstvenike i dobavljače.

U posljednjih 10 mjeseci poslovanje Agrokora se nije poboljšalo, nema poboljšanja, radna mjesta nisu spašena trajno, već samo privremeno. Cijene dionica potonule su na katastrofalno niske razine, te su izgubile oko 95% vrijednosti. Iz svih ovih razloga opravdano je postaviti pitanje, koji je uopće bio smisao donošenja lex Agrokora?

​Po već ustaljenoj praksi, nadovezao se HDZ-ov Branko Bačić sa standardnim porukama da je Lex Agrokor najbolja intervencija ikad. Odbacio je Bunjčeve tvrdnje i ponovio da bi stečaj Agrokora značio financijski slom u Hrvatskoj. Sačuvana su radna mjesta, omogućena isplata malim dobavljačima, rast BDP-a i rekordna turistička sezona, kaže Bačić i komentira sporne savjetničke naknade.

“Do sada je i premijer utvrdio da se iz analize koju je on dobio može reći kako se tu ne radi o kršenju zakona, već sporan može biti samo etički aspekt takvih događanja”, rekao je Bačić.

Komentiraj