VIDEO: BRANIMIR BUNJAC – Kako je moguće da jedan državni službenik ima imovinu od 40 milijuna kuna?!

Po tko zna koji put amandmani oporbe nisu dirnuli nikog od vladajućih, pa je tako Živi zid opet prošao po starom – odbijeni su njihovi amandmani kada se govorilo o Zakonu o državnom uredu za reviziju, jer su zastupnici te stranke jasno tražili da revizija ulazi u HNB.

U svojoj raspravi zastupnik Branimir Bunjac više je puta pojasnio zašto to traže, a bio je jasan i danas, kada je upozorio na to da se u HNB-u događa mnogo toga što bi javnost htjela i morala znati.

Upozorio je na najviše plaće, ali i na “siromaštvo” guvernera i istovremeno bogatstvo viceguvernera, rekavši kako prvi u imovinskoj kartici nema ništa, dok je drugi milijunaš.

Međutim, uvježbana glasačka mašinerija vladajućih zna koju će tipku stisnuti, iako većine od njih nije bilo na raspravi o tim amandmanima, pa niti ne znaju za što glasaju.

Uz snimku svog govora, Bunjac je na Facebooku napisao:

/BRANJENJE AMANDMANA VEZANO UZ ULAZAK REVIZIJE U HNB/

[KAKO JE MOGUĆE DA JEDAN DRŽAVNI SLUŽBENIK IMA IMOVINU OD 40 MILIJUNA KUNA?]

Šteta je da Državna revizija ne može uči u HNB iz različitih razloga, a jedan od njih su svakako i te visoke plaće i primanja, različiti bonusi koji se isplaćuju.

Pa tako zamjenik guvernera HNB-a ima imovinu vrijednu 40 milijuna kuna, ima dva privatna aviona. S obzirom na plaću koju ima on bi trebao raditi jedno 160 godina da zaradi tih 40 milijuna kuna, a da pritom niti jede, niti se oblači, niti plaća režije, niti ima ikakve druge troškove.

NE PROPUSTITE:

FOTO: BLAMAŽA – Prazna sabornica za rasprave o ukidanju valutne klauzule, prijedlog Živog zida – čitajte OVDJE.

Komentiraj