VIDEO: BOJI LI SE GOTOVAC ŽENA – Hoće biti na čelu SDP-a Zagreba, a odbija ruku suparnice

Burno je u sučeljavanjima za izbor čelnika zagrebačkog SDP-a, pa se događa i da jedan od kandidata, Viktor Gotovac, nije želio pružiti ruku svojoj kolegici i suparnici Danici Juričić.

Nije poznato ima li Gotovac strah od žena, ili ne može podnijeti kritike kolegice Juričić, koja se bori, kao i on, legitimnim sredstvima kako bi baš ona postala predsjednica SDP-a Zagreba.

Dan je borbe protiv nasilja nad ženama, a Gotovac koji želi voditi SDP Zagreba, trebao bi razmišljati kakvu poruku šalje ženama u SDP-u, ali i cijeloj javnosti.

Ali, ima to, dakako, veze i s lijepim i pristojnim ponašanjem.

O svemu se na Facebooku, uz snimku, odlasila i DFanica Juričić:

“Narav političara govori kako će voditi stranku. Drugi put pokušavam rukovati se s ovim čovjekom nakon debate i dao mi je jasno do znanja da nakon izbora nećemo surađivati i da u debatama iznosi neistine o suradnji sa svim protukandidatima.

A ne možeš ratovati i raditi, ne možeš bez pružene ruke voditi stranku koja nestaje u podjelama.

Potpuno sam sigurna da nije u stanju okupljati ljude. Želi oko sebe samo zadovoljne, one kojih sam se nagledala oko političara, one koji su spremni ljubiti mu pete da bi dobili neku poziciju.

Da drugarastvo razumije davno bi me nazvao i javno se usprotivio pritiscima da jedina kandidatkinja odustane od kandidature.

U debatama ne debatira, ne argumentira na iznesenu kritiku i ne može je podnijeti.

To što se sa mnom ne može rukovati je i mizogini stav prema ženama koje mu se usprotive”.