VIDEO: BIT ĆE PREDSJEDNIK – tvrde za Škoru njegova razrednica i profesorica hrvatskog

Nikada se nije promijenio i uvijek je bio najbolji, imao je sve petice – ispričala je u Bujici na Z1 televiziji razrednica dr. Miroslava Škore, nezavisnog kandidata za predsjednika RH, Marija Sikora iz OŠ ‘Višnjevac’ u Osijeku, a njegova nastavnica hrvatskog dr. Ana Pintarić uopće nema dileme: – Bit će predsjednik i ostat će isti kao što je uvijek bio!

Razrednica Marija Sikora, inače nastavnica matematike, prisjetila se kako je dr. Miroslav Škoro kao dijete bio vrlo skroman i svima u razredu volio pomagati: – Bio je svestran, na kraju 8. razreda napravio mi je goblen – s likom Stjepana Radića! Još uvijek ga uramljenog držim na zidu.

Dr. Ana Pintarić, dugogodišnja dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku i nastavnica hrvatskog jezika u Višnjevcu, prisjetila se kako je njezin učenik Miroslav Škoro volio puno čitati: – Već s 15 godina pročitao je Dostojevskog. On nije samo izvrstan glazbenik, on je uspješan poduzetnik, obrazovan čovjek, a odnedavno i moj kolega znanstvenik. U njegovom životu vjera je odigrala iznimnu ulogu, a naročito je bio vezan uz majku Nediljku. Njegovi su u Višnjevac došli 1943. iz Imotske krajine. Stric Jure ubijen je ’45. godine…

Škorine nastavnice ponosne su na svog ponajboljeg učenika i uopće ne sumnjaju u njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima, pa su citirale naslov njegove pjesme: “Vrijedilo je!”

Bujica je u Beču pronašla Ružu Marinčić, autoricu pjesme o dr. Miroslavu Škori ‘Škoro = Hrvatska’, koja je nakon nedjeljne objave predsjedničke kandidature preplavila medije. Ruža Marinčić u javljanjju uživo pozvala je sve Hrvate da svoj glas daju Škori.

Redakciji Bujice javio se i Kristian Grbavac, vozač Kolindinog autobusa u kampanji 2014. godine. Poput tisuća drugih, odselio se u Muenchen, ali mu je Škorino obraćanje naciji vratilo vjeru u mogućnost povratka:

“Vozio sam autobus kojim se Kolinda dovezla do pobjede. Sad bih to vrlo rado volonterski odradio za budućeg predsjednika dr. Miroslava Škoru, koji uliva nadu da bi se ja i slični meni, mogli vratiti doma i raditi bliže svojih obitelji…”

(Uskoro opširnije)