VELIKI USPJEH MATE PAVIĆA: S Brazilcem Brunom Soaresom osvojio US Open

Naš tenisač Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares pobjednici su muških parova ovogodišnjeg US Opena. Oni su u finalu svladali hrvatsko-nizozemsku kombinaciju, Nikolu Mektića i Wesleyja Koolhofa sa 7-5, 6-3.

Igrali su sat i 32 minute, a Paviću je ovo drugi naslov u muškim parovima na Grand Slam turniru. Osvojio je Australian Open 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom. S njim je igrao i u finalima muških parova u Wimbledonu 2017. i Roland Garrosu 2018. i oba su puta izgubili.

Do sada je Pavić osvojio i dva naslova u mješovitim parovima, 2016. je osvojio US Open s Njemicom Laurom Siegemund, a 2018. Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowski s kojom je gubio finala Roland Garrosa 2018. i 2019.

Foto: Dana Anders

Mektić je prvi put ušao u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru. Najveći uspjeh bio mu je polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ove godine osvojio je naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale miksa u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Posljednji Hrvat koji je osvojio US Open u konkurenciji muških parova bio je Nikola Pilić prije točno 50 godina.

Komentiraj