VELIKI ULOV POLICIJE: Čak 40 kilograma marihuane skrivao u zagrebačkoj Dubravi

U prostorima koje je koristio, osumnjičeni skrivao više od 40 kilograma marihuane, automatsko oružje i streljivo. Unajmio garažu u Dubravi te pokušao prikriti njezino korištenje, a što mu nije pošlo za rukom jer su policijski službenici to otkrili i potvrdili kroz kriminalističko istraživanje.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja protupravne imovinske koristi, nabavljao veće količine konoplje tipa droga koju je potom pripremao za daljnju prodaju i skrivao u jednoj vlastitoj te jednoj unajmljenoj garaži na području Dubrave za koju je pokušao prikriti da ju koristi. U namjeri prikrivanja nije uspio te su tako 19. listopada temeljem naloga suda obavljene pretrage prostora s kojima se osumnjičeni koristi na području Dubrave i Stubičke Slatine.

Naime, pretragom njegove kuće pronađeno je 3440 grama konoplje tipa droga i dva grama smole konoplje tipa droga.

Također, pretragom dviju garaža pronađeno je 37.663 grama konoplje tipa droga pakirane u 39 plastičnih paketa, 4,0 grama amfetamina, 12 tableta MDMA, dvije vage s tragovima droge te predmete namijenjene pakiranju droge te novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge. Osim droge, u jednoj od garaža pretragom je pronađena automatska puška, spremnik za automatsku pušku s 30 komada pripadajućeg streljiva, 88 komada pištoljskog streljiva kalibra 9×19 mm različitih proizvođača; te pedeset i tri komada puščanog streljiva kalibra 7,62×39 mm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.