VATERPOLISTI NA VRHU EUROPE: Barakude pobijedile Mađarsku za euro naslov!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je prvak Europe. U velikoj drami i fantastičnoj atmosferi splitske Spaladium arene Barakude su pobijedile Mađarsku s 10:9.

Izvor: Media servis

Po tri gola za Hrvatsku postigli su Rino Burić i Konstantin Harkov, dva je dodao Jerko Marinić Kragić, a po jedan Ivan Krapić i Andrija Bašić. Marko Bijač je poput hobotnice zaustavljao skoro sve što je išlo prema hrvatskom golu. Zasluženo je proglašen najboljim golmanom prvenstva.

“Kad se lomila utakmica nismo radili velike greške i čekali smo našu šansu. Ovo zlato je i zlato svakog našeg navijača u Splitu, ali izvan Arene koji su nam davali podršku”, rekao je Marko Bijač.

Rino Burić nahvalio je najboljeg vratara i dodao:

“Nitko nije vjerovao u nas, ali mi smo znali i bili smo svjesni svoje kvalitete. Predobra je atmosfera u momčadi i jako smo dobra klapa. Napeta je bila utakmica. Imam zlato oko vrata, ali još nema osjećaj u glavi da mi je zlato oko vrata”, iskren je bio Burić.

Četrnaesta je to po redu medalja u izborničkoj karijeri Ivice Tucka. Hrvatskoj je to drugi europski naslov nakon trijumfa u Zagrebu 2010., dok je Mađarska ostala na 13 naslova prvaka.

Broncu su osvojili Španjolci koji su pobijedili Italiju 7:6. Španjolcima je to sedma europska medalja i četvrta bronca, a još uvijek nemaju naslov europskog prvaka. Talijani su ostali na 11 odličja, a imaju tri naslova prvaka.

“U ovom trenutku nemam riječi, ali mogu reći da je ovo moj najveći uspjeh u životu.

Ovo je strašno velik rezultat u ovoj predivnoj atmosferi s ovom novom generacijom igrača.

Užasno teško je bilo doći do ovakvog ostvarenja, prošli smo sve muke priprema i puno je sumnje bilo u moje igrače, ali isplatilo se sve večeras”, rekao je izbornik Ivica Tucak za HRT.