UŽAS U KARLOVCU: U napuštenoj kući dva puta silovao djevojčicu – ostala je trudna!

Županijski sud u Karlovcu donio je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca kojega tereti da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Ispitan je i priznao je počinjenje kaznenog djela, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina.

Budući je priznao, u žalbi prema Županijskom sudu u Karlovcu, naveo je kako smatra da ‘nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, osobito one koji nisu sporni’, piše KAportal.

Na teret mu se stavlja da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo dijete u napuštenu kuću te joj zaprijetio ali i izvršio spolni odnos.

Sve je ponovio nekoliko tjedana kasnije na istom mjestu i na isti način i po drugi put imao spolni odnošaj, nakon čega je djevojčica ostala trudna.

‘U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njezine uže obitelji potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage’ obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uvjetom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

Komentiraj