UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU: 100. je obljetnica rođenja Franje Tuđmana

Stota je obljetnica rođenja prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, pod čijim je vodstvom stvorena suverena, samostalna i međunarodno priznata hrvatska država.

Izvor: Media servis

Tim povodom u jutarnjim satima vodstvo HDZ-a položit će vijence na njegovom grobu i kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Potom slijedi znanstveno-stručni skup pod nazivom “Uvijek i sve za Hrvatsku”, a obilježavanje će završiti svečanošću u Koncertnoj dvorani ”Vatroslava Lisinskog”.

Pred oko 2000 sudionika govorit će premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i drugi stranački dužnosnici te će se održati kulturno-umjetnički program.

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandrokovićem jučer je odalo počast na Tuđamanovom posljednjem počivalištu.

”Franjo Tuđman uspio je okupiti cijeli hrvatski narod u tim povijesnim trenucima. Ostvario je pomirenje u trenucima Domovinskog rata, kada je to bili najbitnije.

Otvorio je prostor da Hrvatska nakon pobjede u Domovinskom ratu krene putem obnove, jačanje demokracije, međunarodne afirmacije.

Dakle, djelo dr. Tuđmana je veliko, oslanjamo se njega i kako njegovu doktrinu primijeniti i danas”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!