USTAVNI SUD O COVID POTVRDAMA: Nastupaju prema potrebama HDZ-a, kaže predsjednik Milanović

Ustavni sud Republike Hrvatske odlučuje o tome jesu li covid-potvrde na ulasku u bolnice i institucije socijalne skrbi u skladu s Ustavom ili ne.

Izvor: Media servis

Za oporbu je sumnjiv tajming ove odluke s obzirom da je MOST prije dva dana objavio kako je prikupio dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma.

Predsjednik Zoran Milanović je imao par riječi za Ustavni sud, ali i MOST-ovce koji referendumom želi ukinuti COVID potvrde te i Sabor učiniti nadležnim za epidemiološke mjere.

‘‘Pravni kombinat HDZ-a je taj Ustavni sud koji prema potrebama HDZ-a nastupa. Izgleda da su ovi iz MOST-a uspjeli skupiti potpise. Da su skupili i 100.000 meni bi to bilo fascinantno jer su svi protiv njih, a ne znam zašto i ne znam zašto protiv svega jer ima stvari koje su predložili s kojima se u biti ne slažem, ali ustavna definicija pandemija apsolutno jer se Ustav trenutno bezobrazno krši i mjere se donose cinički‘‘.

Na prozivke oko krađe referenduma, ali i problematičnog tajminga odlučivanja Ustavnog suda svoje mišljenje je dao i premijer Andrej Plenković kojeg zanima otkud predsjedniku informacije o broju potpisa.

“Kako on to zna? Što bih ja sad trebao reći? Što je on? Nekakav vidovnjak? Vidoviti Milan? Što je on? Kako on zna koliko oni imaju potpisa? Ja sam čuo da su ih oni prikupili. Neka ih iznesu, neka ih pokažu da vidimo gdje su ti potpisi, je li stvarno prikupljen potreban broj. Ako jesu, to će se provjeriti na najtransparentniji način. Nek ih broje jedan po jedan na Trgu Svetoga Marka što se mene tiče, mogu odmah‘‘, poručio je premijer.