USKOK U SPLITSKOJ GRADSKOJ UPRAVI: Uhićeno više osoba

Nova uhićenja USKOK-a i policije dogodila su se u splitskoj Gradskoj upravi.

Policija je uhitila više osoba. Radi se, kako doznaju mediji, o nastavku akcije Banovina koja je već imala dvije faze kad je riječ o primanju i davanju mita i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

U ovoj, trećoj fazi akcije, istražuju se građevinske malverzacije, odnosno nezakonitost oko lokacijskih uvjeta gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata. Uhićeno je 12 osoba. Među uhićenima je poduzetnik Zvonko Kotarac kojeg se sumnjiči za nepravilnosti izgradnje hotela na Žnjanu.

Oglasila se policija:

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 12 osoba.

Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, poručili su iz MUP-a.

Kratko su se oglasili i iz USKOK-a:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.”