USKOK U AKCIJI: Uhićen načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh, njegovi sinovi…

U Grabovcu je danas ujutro policija upala u vikendicu Zlatka Pinjuha, načelnika općine Čeminac, javlja Dnevnik.hr. Policajci po nalogu USKOK-a pretražuju Pinjuhovu kuću za odmor, a bili su i u prostorijama općine.

Uhićeno je ukupno pet osoba, a prema neslužbenim informacijama, uz Pinjuha su uhićeni njegovi sinovi, njegova partnerica, inače šefica računovodstva u Općini, te ravnateljica dječjeg vrtića u Čemincu.

Podsjećamo kako je USKOK u siječnju prošle godine protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha i njegovih sinova podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Terete ga da je kao načelnik Općine Čeminac prema dogovoru sa svojim sinovima i zaposlenikom općine, direktorom Komunalnog poduzimao radnje kako bi omogućio okrivljenicima da se znatno nepripadno materijalno okoriste na teret proračuna Općine.

USKOK ga tereti i da je 2017. u ime općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinovima u iznosima od po 1000 kuna mjesečno na rok od 10 godina za stanove u Osijeku, a onda su potpisali dodatke ugovoru kako bi povoljno kupili stanove. I privatni je automobil, prema optužnici, popravljao na račun općine.

U vrijeme kada je krenula istraga protiv Pinjuha 2019. godine, on je molio HDZ, čiji član je bio, da ga ne izbaci iz stranke. No, HDZ ga nije poslušao.