UPOZORENJE ZA VOZAČE: Zbog snijega i jakog vjetra ograničenja na cestama

prometna , zima

Gotovo cijelu kopnenu Hrvatsku jutros je zabijelio snijeg. U Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog gustog snijega na većini su cesta na snazi zimski uvjeti, javlja Zvjezdana Horvat iz HAK-a.

“Zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku na većini su cesta u tim krajevima zimski uvjeti. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu zbog niskih temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima nadvožnjacima. Vozače pozivamo da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cestama, izbjegavaju nagla kočenja i održavaju siguran razmak između vozila”.

Glavni grad Zagreb jutros se probudio s tri centimetara snijega. Iz zagrebačke zimske službe najavljuju da su spremni. Glasnogovornik Vlado Suša:

“Sinoć smo imali treći stupanj pripravnosti. Bili smo svi spremni za oborine koje su padale preko noći. Nije bilo većih problema. Imali smo izlaske u brdskim dijelovima te na mostove i nadvožnjake. Dok tri do četiri ekipe se voze po Sljemenu i osiguravaju da sljemenska cesta bude prohodna za promet”, objasnio je Suša.

U Zagrebu je u pripravnosti 264 ekipe, raspoređene u 15 baza po gradu.”U skladištu soli imamo oko 18 tisuća tona. To je dovoljno za jaču zimu. Ukoliko bude potrebe za dodatnim količinama, to možemo povući sa strateške pričuve”, dodaje glasnogovornik.

Komentiraj