UOČI DERBIJA DINAMA I HAJDUKA: U nedjelju posebne mjere i u prometu – pogledajte

U nedjelju 26. svibnja 2019. godine od 19 sati na nogometnom stadionu „Maksimir“ u Zagrebu odigrat će se nogometna utakmica između GNK „Dinamo“ i HNK „Hajduk“.

Zbog provođenja mjera osiguranja, navedenog dana od 7 sati do ponoći zabranit će se promet, zaustavljanje i parkiranje vozila: – na poligonu autoškole, na prostoru Tržnice Borongaj, na okretištu autobusa, u Hitrecovoj ulici i prostoru do južnog ulaza na stadion Maksimir, na kolnom ulazu od spomenika Sportašu od raskrižja Ulice Svetice do zapadnog parkirališta stadiona osim za vozila s dozvolom i organiziranog dolaska navijača HNK „Hajduk“

Obavijest PUZ-a prenosimo u cijelosti:

“Prilikom dolaska i razilaska navijača, sukladno sigurnosnoj procjeni policije, zabraniti će se promet Maksimirskom cestom, Ulicom Svetice i Budakovom ulicom od Branimirove do Ulice Svetice, Krešićevom ulicom i Stiplošekovom ulicom. S obzirom da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem ranijih iskustava i trenutne sigurnosne procjene, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom okružju.

Ulazi za gledatelje se otvaraju u 17 sati, stoga pozivamo navijače da ranije dođu na stadion kako bi se izbjegle gužve i zastoji na ulazima te da poštuju numerizaciju sjedala i sjede na svojim mjestima. Također, radi personalizirane prodaje ulaznica i kontrole istovjetnosti osobe s podacima na ulaznici da svakako ponesu osobne dokumente. Pozivamo posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje ili na kojima je parkiranje zakonom ili postavljenom prometnom signalizacijom zabranjeno, kako ne bi dolazilo do zastoja ili poremećaja u odvijanju prometa.

S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom. Mjere i radnje koje će poduzimati policija Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će snimati i fotografirati prostor stadiona te sukladno prosudbi i druga javna mjesta većeg okupljanja građana. Poduzimat će se opsežne mjere osiguranja na ulazima i u užoj zoni stadiona Maksimir, a sukladno potrebi i prosudbi i na širem gradskom području, posebice na dolaznim pravcima Gradu Zagrebu i stadionu Maksimir.

Provodit će se dodatne mjere nadzora i upravljanja prometom, a prema potrebi i preusmjeravanje prometa na prilaznim pravcima stadionu. Policijski službenici poduzimat će potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ih stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način ili se bave nedozvoljenom trgovinom i slično. Upućujemo apel i poziv građanima, a posebno posjetiteljima utakmice da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba organizatora (zaštitari, redari), kako u dijelu nadzora i upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera.

Pozivamo navijače i gledatelje da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi se ova utakmica odigrala u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja” stoji u obavijesti.

Komentiraj