UOČI DANA NEOVISNOSTI: Ruska vojska mogla bi učiniti nešto ‘posebno okrutno’ – kaže Zelenski

Ukrajinske snage nastavile su s napadima duboko na teritoriju okupiranog Krima kako bi smanjivale kapacitet ruskih snaga i sijale nesigurnost.

Izvor: Media servis

Ruske vlasti na Krimu objavile su da je oboren ukrajinski dron koji je došao do sjedišta crnomorske flote u Sevastopolju, ali da je oboren prije nego je napao zgradu.

Predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je Ukrajince da budu oprezni u nadolazećem tjednu dok se pripremaju za proslavu svog Dana neovisnosti, budući da su nove eksplozije pogodile Krim.

“Ruska vojska mogla bi učiniti nešto ‘posebno okrutno’ Ukrajini, no to je naš neprijatelj. I u bilo kojem drugom tjednu u posljednjih šest mjeseci, Rusija je bila okrutna.”

S jučerašnjim danom 27 brodova s ukrajinskim žitaricama isplovilo je iz ukrajinskih luka. Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres iz Istanbula je poručio…

Ne zaboravimo da je ono što vidimo u Istanbulu i Odesi samo vidljiviji dio rješenja. Drugi dio dogovora je neometani pristup ruske hrane i umjetnog gnojiva svjetskom tržištu, a koji nisu pod sankcijama. Važno je da sve vlade i privatni sektor surađuju u plasiranju na tržište jer bez umjetnog gnoja ove godine možda ne bude hrane sljedeće.”