UNIŠTENE RUSKE BAZE NA KRIMU: Otkrivaju to satelitske snimke

Nakon eksplozija u ruskoj zračnoj bazi na poluotoku Krimu satelitske snimke pokazuju velika oštećenja i najmanje osam oštećenih zrakoplova što demantira ruske tvrdnje. 

Izvor: Media servis

Ukrajina i dalje nije preuzela odgovornost za napad iako snimci ukazuju na ciljani udar.

Jedan ukrajinski vojni dužnosnik neslužbeno je medijima rekao da je napad djelo ukrajinskih specijalaca.

Rusija inzistira da je u bazi Saky došlo do eksplozije municije za zrakoplove.

Nakon eksplozije brojni turisti počeli su napuštati Krim koji je popularno ljetno odredište ruskih turista. Istovremeno separatisti s istoka Ukrajine poručuju da su njihove snage počele ulaziti u gradove Bakmut i Soledar, gdje je ubijeno nekoliko civila, javlja ukrajinska strana.

Iako ukrajinska strana negira napad na zračnu bazu na Krimu, vojni dužnosnici poručuju da su u 24 sata uništili devet ruskih zrakoplova.

Bez da su preuzele odgovornost za napad na rusku zračnu bazu na Krimu, ukrajinski glavni stožer priopćio je da su njihove snage u 24 sata uništile devet zrakoplova ruske vojske ne navodeći pojedinosti i lokacije tvrdnja se poklapa s vijestima koje dolaze iz Novofedorivke, mjesta gdje je smještena baza.

Zasad malo ljudi vjeruje u obješnjanje ruskih vlasti da je došlo do nesretnog slučaja i eksplozije.

Analitičari upozoravaju da bi rusko priznanje napada pokazalo da ne kontroliraju zračni prostor i da unatoč obećanjima ne reagiraju na napade na Krim.