UNESREĆIO POLICAJCA I POBJEGAO: Splitska policija traga za počiniteljem iz crnog Golfa

Splitska policija traži pomoć građana Grada Splita koji imaju podatke o vozačku i crnom golfu koji je noćas automobilom namjernu udario policajca i pobjegao s mjesta nesreće.

Policajac je teško stradao, a splitska policija objavila je i fotografije automobila. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku.

U Splitu je noćas oko 00:50 sati, u ulici Domovinskog rata, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao naredbu za zaustavljanja vozila, međutim za sada nepoznati vozač oglušio se na izdanu naredbu, ne zaustavljajući se, niti usporavajući, nastavio je vožnju i udario je vozilom u policijskog službenika, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja.

Policijski službenik je odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozlijede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenu. O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Na mjestu događaja je obavljen očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanja, te se poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije kako bi se utvrdio identitet vozača. Prema do sada utvrđenim činjenicama postoji sumnja da je u događaju sudjelovao vozač koji je upravljao crnim osobnim vozilom golf.

Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju, stoji u priopćenju splitske policije.