ULJANIK KREĆE U ŠTRAJK: Nema plaće za 4000 radnika, a nema ni rješenja

Podijelite članak

uljanik

Na račune četiri tisuće radnika Uljanik Grupe još nije sjela plaća za rujan. Prošlotjedni postupak mirenja nije dao rezultate pa radnici sutra kreću u štrajk.

Izvor: Media servis

Sindikalist Boris Cerovac poručuje Vladi – bez brodogradnje nestaje industrija u Hrvatskoj.

Radnici Uljanika kreću u štrajk. Razlog nije samo što ne znaju kada će biti plaće, već što ne znaju od kuda će se nabaviti novac za njih. S jedne strane nezadovoljni su radom Uprave.

“S druge strane želimo pokazati Vladi Republike Hrvatske da smo i mi Uljanikovci građani Republike Hrvatske koji plaćamo porez, prirez i sva davanja te da imamo pravo kao i ostali građani RH dobivati od poreza povrat i rješenja koja su nam potrebna. Upravo iz tog razloga idemo u štrajk jer smatramo da su se do sada mogla neka pitanja po pitanju Uljanika riješiti”, rekao je za Media Servis predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Država umjesto da donosi odluke u interesu građana, prebacuje lopticu odgovornosti na Upravu i Nadzorni odbor, nastavlja Cerovac i tvrdi – tako rješenja neće biti.

“I ovo je sada usmjereno prema Vladi RH s namjerom da napokon shvate da nam bez brodogradnje u potpunosti nestaje industrija”, zaključio je Cerovac.

Komentiraj