UBOJSTVO KOD ĐURĐENOVCA: Muškarac (55) zadavio ženu (51) golim rukama

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)
Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Zbog ubojstva 51-godišnje supruge protiv 55-godišnjaka iz mjesta Krčevina, kod Đurđenovca, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu.

Odvjetništvo sumnjiči 55-godišnjaka da je u utorak, 12. prosinca, oko 12 sati, u obiteljskoj kući u Krčevini, snažno rukama uhvatio 51-godišnju suprugu za vrat i davio je, zbog čega je žena ubrzo preminula.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku u petak je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 55-godišnjaka te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio prijedlog državnog odvjetništva da se protiv 55-godišnjaka odredi istražni zatvor. Učinjeno je to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako doznaje Glas Slavonije od stanovnika Krčevine, mjesta koje se nalazi između Đurđenovca i Beljevine, između supružnika su u zadnje vrijeme bili narušeni odnosi, no nitko nije vjerovao da bi se ovakav zločin mogao dogoditi. Da se zlo dogodilo shvatili su kada su ispred njihove kuće u Zagorskoj ulici stigla vozila Hitne pomoći, ali i policije koja je potom trakom ogradila pristup.

Prema podacima iz ureda Višnje Ljubičić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, ubojstva žena u Hrvatskoj čine 25 do 30 posto svih ubojstava. U proteklih pet godina ubijene su 72 žene, a prošle 18.

Komentiraj